İngiltere göçmenlerin bindirildiği botların görsellerini paylaştı: Özel üretilmiş ölüm tuzakları

İngiltere göçmenlerin bindirildiği botların görsellerini paylaştı: Özel üretilmiş ölüm tuzakları

İngiltere Ulusal Suç Ajansı, Fransa'dan Manş Denizi'ni geçerek İngiltere'ye sığınmak isteyen göçmenlerin kullanmak zorunda kaldığı son derece tehlikeli botların görsellerini paylaştı. Ajans, bu deniz araçlarını, insan kaçakçıları tarafından sığınmacılar için üretilen 'ölüm tuzakları' olarak tanımladı.

İngiltere Ulusal Suç Ajansı (NCA), insan kaçakçılarının göçmenleri bindirdiği tehlikeli botların görsellerini paylaştı. Fransa'dan Manş Denizi'ni geçerek İngiltere'ye sığınmak isteyen düzensiz göçmenlerin bindirildiği botların altlarının, ince tahtadan yapılma olduğu ve deniz aracı olarak kullanılmasının son derece tehlikeli olduğu belirtildi.

bo.jpg

27 KİŞİ BOĞULARAK ÖLDÜ

Yetkililer, sergilenen botlardan birinin tabanında kullanılan ince tahtanın ağırlığa dayanamayıp su aldığını, botun bazı yerlerinin koli bandıyla tutturulduğunu ve içindeki 27 kişinin boğularak hayatını kaybettiği bildirildi.

bott.jpg

'İNSAN KAÇAKÇILARI İÇİN ÖZEL ÜRETİLDİ'

NCA, açıklamasında "Son aylarda, bazen 10 metre uzunluğa kadar olan daha büyük şişme botların kullanılmasına yönelik bir eğilim görüldü. NCA, bu büyük gri veya siyah markasız araçların çoğunun ticari kullanımının çok az olduğuna veya hiç olmadığına ve insan kaçakçıları için özel olarak üretildiğine inanıyor" dendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN