İran: ABD donanmasının bölgedeki varlığı “psikolojik harekât”

İran: ABD donanmasının bölgedeki varlığı “psikolojik harekât”

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı Ahmed Vahidi, ABD donanmasının Orta Doğu’daki konuşlanmasını “psikolojik harekât” olarak nitelendirdi. Vahidi, İran silahlı kuvvetlerinin hazırlık düzeyinin yüksek olduğunu ve “düşmanların tüm hareketlerinin tamamen kontrol ve gözetim altında” bulunduğunu söyledi. Açıklamalar, ABD’nin bölgedeki askeri varlığını artırdığı ve Washington’dan Tahran’a yönelik mesajların sürdüğü bir dönemde geldi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı Ahmed Vahidi, Merh Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada ABD donanmasının bölgedeki mevcudiyetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vahidi, “Bu donanma gruplarının bölgede varlığı yeni bir durum değil. Biz bunu düşmanın psikolojik harekâtının bir parçası olarak değerlendiriyoruz ve buna itibar edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“HAZIRLIK DÜZEYİ DAHA YÜKSEK”

İran silahlı kuvvetlerinin mevcut hazırlık seviyesine de değinen Vahidi, İran-İsrail arasında yaşanan 12 günlük savaşla kıyaslandığında bugün çok daha yüksek bir hazırlık düzeyine sahip olunduğunu söyledi. Vahidi, “düşmanların tüm hareketlerinin tamamen kontrol ve gözetim altında” olduğunu kaydetti.

ABD DONANMASININ KONUŞLANMASI VE TRUMP’IN AÇIKLAMALARI

ABD Donanması Orta Doğu’ya konuşlanırken, ABD Başkanı Donald Trump da Fox News’e yaptığı açıklamalarda İran’a yönelik muhtemel bir saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Trump, İran’ın ABD ile konuşma hâlinde olduğunu belirterek olası bir saldırı konusunda ucu açık ifadeler kullandı ve “Bir şeyler yapıp yapamayacağımıza bakacağız, aksi takdirde neler olacağını göreceğiz” dedi.

ABD’nin İran’a olası bir saldırı ihtimaline karşı Orta Doğu’daki askeri varlığını artırdığı, Başkan Trump’ın da Tahran’a yönelik tehditlerini sürdürdüğü bildirildi. Bu süreçte Amerikan basınında, ABD’nin İran’a 1 Şubat’ta saldırmayı planladığı yönünde iddialar yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN