İran günlerdir yanıyor: Hükümetten dünyaya acil yardım çağrısı

İran günlerdir yanıyor: Hükümetten dünyaya acil yardım çağrısı

İran'ın kuzeyinde Hirkani Ormanları’nda devam eden orman yangınına ilişkin İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Cafer Kaimpenah, dost ülkelerden yardım talep etti. Kaimpenah, "Orman yangınlarını söndürmek için diğer ülkelerden acil yardıma ihtiyacımız var" dedi.

İran’ın kuzeyindeki Hirkani Ormanları’nda günlerdir süren büyük ölçekli yangın, Mazendaran eyaletinin Marzanabad bölgesindeki Elit dağlık alanında yeniden şiddetlendi.

Ülke medyasında yer alan haberlere göre, yerel itfaiye ekipleri, çevre koruma görevlileri, Besic gönüllüleri ve dağcı ekipleri, sarp arazi yapısı nedeniyle zor koşullarda yangına müdahaleyi sürdürüyor.

Şiddetli rüzgar ve kurumuş bitki örtüsü alevlerin ilerleyişini hızlandırırken, bölgede yalnızca sınırlı sayıda helikopterin kullanılabildiği belirtiliyor.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Cafer Kaimpenah, yangının kontrol altına alınamaması üzerine dost ülkelerden hızlı yardım talep ettiklerini açıkladı.

Kaimpenah, Elit bölgesinin dağlık yapısı nedeniyle yangını yalnızca yerli imkanlarla söndürmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, "Orman yangınlarını söndürmek için diğer ülkelerden acil yardıma ihtiyacımız var" dedi.

Kaimpenah, yardım talebinin “hem alevleri kontrol altına almak hem de yangının çevredeki orman alanlarına sıçramasını önlemek için” yapıldığını söyledi.

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Hirkani ormanları, ender bitki türleri ve hassas yaban hayatıyla biliniyor. Çevre yetkilileri, yangının uzun vadeli ekolojik tahribata yol açabileceği konusunda uyarıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN