İran ile Umman arasında Hürmüz mutabakatı

İran ile Umman arasında Hürmüz mutabakatı

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Garibabadi, Hürmüz Boğazı'ndaki geçiş düzenlemeleri konusunda Umman ile mutabakata vardıklarını açıkladı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, Hürmüz Boğazı'ndaki geçiş düzenlemeleri konusunda Umman ile gerekli mutabakata vardıklarını açıkladı. Garibabadi, boğazın yeniden açılmasının ABD'nin yükümlülüklerini yerine getirmesine bağlı olduğunu belirtti.

İran basınında yer alan haberlere göre Garibabadi, Rus haber ajansı RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada, Hürmüz Boğazı'ndaki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"ABD'NİN YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMESİ ŞART"

Umman ile Hürmüz Boğazı için gerekli mutabakata vardıklarını söyleyen Garibabadi, gerekli koşulların sağlanması halinde İran ve Umman'ın Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne kayıt yaptırabileceğini ifade etti.

Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne kayıt yaptırılmasının Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılacağı anlamına gelmediğini vurgulayan Garibabadi, boğazın ancak ABD'nin yükümlülüklerini yerine getirmesi durumunda açılacağını kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN