İran: İsrail, Batı desteğini arkasına alarak barışı tehdit ediyor

İran: İsrail, Batı desteğini arkasına alarak barışı tehdit ediyor

Orta Doğu’yu ateş çemberine çeviren İsrail’in son saldırılarına ilişkin konuşan İranlı yetkililer, İsrail’in Batılı ülkelerin desteğini arkasına alarak uluslararası barış ve güvenliği açıkça tehdit ettiğini ifade etti.

Orta Doğu’da Lübnan’dan İran’a kadar birçok ülkeye saldıran İsrail’in Suriye’deki kamu binalarına saldırmasına ilişkin açıklama yayınlayan İran Dışişleri Bakanlığı, saldırıları kınayarak uluslararası kuruluşları bir an önce harekete geçmeye çağırdı.

‘BATI’NIN SİLAH DESTEĞİNDEN YARARLANIYOR’

Bakanlık Sözcüsü İsmail Bekayi’nin yazılı açıklamasında, “Bugün herkes, Siyonist rejimin bölgedeki barış ve istikrara yönelik en büyük tehdit olduğunu ve bu rejimin, ABD ile Almanya, İngiltere ve Fransa başta olmak üzere diğer bazı Batılı ülkelerin, silah ve siyasi desteğinden yararlanarak uluslararası barış ve güvenliği eşi benzeri görülmemiş şekilde tehdit ettiğini açıkça görmüştür" ifadelerini kullandı.

Bekayi, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırıma ve işlediği suçlara karşı eylemsizliğin Tel Aviv'in bölgedeki saldırganlığını artırmasına yol açtığını belirterek, İİT ve BM'ye İsrail'in bölgedeki tehlikeli savaş kışkırtıcılığı ve yayılmacılığını durdurmak için derhal ve etkili şekilde harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN