İran Kızılayı: ABD-İsrail saldırılarında 129 milyon dolarlık zarar

İran Kızılayı: ABD-İsrail saldırılarında 129 milyon dolarlık zarar

İran Kızılayı Genel Sekreteri Meysam Afşar, ABD ve İsrail’in saldırıları sonucu kurumun yaklaşık 129 milyon dolar zarar gördüğünü açıkladı. Açıklamada, helikopterler, acil müdahale araçları ve çok sayıda tesisin etkilendiği belirtildi.

İran Kızılayı Genel Sekreteri Meysam Afşar, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının kuruma verdiği hasarı değerlendirdi. Afşar, saldırılar sonucunda Kızılay’ın ciddi kayıplar yaşadığını ifade etti.

Afşar, toplam zararın yaklaşık 10 trilyon tümen, yani 129 milyon dolar olduğunu belirtti.

Açıklamada, Kızılay’a ait 3 helikopterin hasar gördüğü, bunlardan birinin tamamen imha edildiği bildirildi. Afşar, yalnızca bir helikopterde oluşan zararın yaklaşık 1,5 milyar tümen (19,5 milyon dolar) seviyesinde olduğunu aktardı.

Bunun yanı sıra 49 acil müdahale aracının zarar gördüğü ve 56’dan fazla tesisin saldırılardan etkilendiği ifade edildi.

18 ÜLKEDEN İNSANİ YARDIM

Afşar, saldırılar sırasında İran Kızılayı’na 18 farklı ülkeden insani yardım ulaştırıldığını da açıkladı.

Kızılay Haftası kapsamında Tahran’daki Kızılay Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına, İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kolivend ile birlikte Genel Sekreter Meysam Afşar katıldı. Toplantıda saldırıların kurum üzerindeki etkileri kamuoyuyla paylaşıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN