İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD’nin olası kara saldırısı tehditlerine sert sözlerle karşılık verdi. Kalibaf, “Silahlı, hazırlıklı ve dimdik ayaktayız. Gelin bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump’ın tehditlerine sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımla yanıt verdi.İran tarafından başlatılan ve gönüllülerin savaşa katılımını hedefleyen “Canfeda” kampanyasına kısa sürede yoğun katılım olduğunu belirten Kalibaf, milyonlarca kişinin kayıt yaptırdığını ifade etti.
Trump 'vuracağız' dedi, saatler sonra oldu: ABD Orta Doğu'nun en yüksek köprüsünü vurdu
"7 MİLYON İRANLI CANINI VERMEYE HAZIR, SEN HAZIR MISIN?"
Kalibaf, “7 milyon İranlı, bir haftadan kısa sürede silahlanmaya, düşmana karşı durmaya ve ülkelerini savunmaya hazır olduklarını ilan etti. Vatanı savunmak için konuşmuyoruz, kan döküyoruz. Daha önce yaptık, yine hazırız” dedi.
ABD’nin kara saldırısı ihtimaline ilişkin açıklamasında ise Kalibaf, “Silahlı, hazırlıklı ve dimdik ayaktayız. Gelin bekliyoruz” sözleriyle yanıt verdi.
Trump'ın 'stratejik' hatasını The Economist kapak yaptı: İran savaşında ABD kaybetti Çin kazandı
