İran Sağlık Bakanlığı acı bilançoyu paylaştı: Bin 444 kişi ölürken; 18 binden fazla kişi yaralandı

İran Sağlık Bakanlığı acı bilançoyu paylaştı: Bin 444 kişi ölürken; 18 binden fazla kişi yaralandı

İran Sağlık Bakanlığı, ABD ve İsrail ile devam eden savaşın güncel bilançosunu paylaştı. Yapılan açıklamada, 15 Mart 2026 itibarıyla can kaybının bin 444’e yükseldiği, yaralı sayısının ise 18 bini aştığı bildirildi.

ABD ve İsrail ortaklığıyla başlatılan İran'a yönelik saldırılar bölgede gerilimi artırmaya devam ediyor. İran Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; 28 Şubat'ta başlayan hava operasyonlarından bu yana saldırılarda bin 444 kişi hayatını kaybederken, 18 bin 254 kişi de yaralandı. Yaralıların hastanedeki tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

HASTANELERDE YOĞUN MESAİ SÜRÜYOR

Açıklamada, yaralılardan bin 70’inin durumunun ciddiyetini koruduğu ve hastanelerde yatarak tedavi gördüğü belirtilirken, bugüne kadar ağır yaralılar üzerinde 735 cerrahi operasyon gerçekleştirildiği kaydedildi.

ÇOCUK VE KADIN ÖLÜMLERİNDE ACI TABLO

Saldırıların sivil bilançosuna dair detayların yer aldığı raporda şu çarpıcı verilere yer verildi:

Hayatını kaybeden bin 444 kişiden 204’ü 18 yaşın altındaki çocuklardan oluşuyor. Bu çocuklardan 13’ü ise 5 yaşından küçük. Saldırılarda 226 kadın hayatını kaybetti, 3 bin 2 kadın ise yaralandı. Yaralılar arasında 18 yaş altı bin 275 kişi bulunurken, bunlardan 45’inin 2 yaşın altında bebekler olduğu ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN