Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, İsrail’in İran’a saldırmasıyla patlak veren gerginliğin ardından İsrail’e mühimmat satışının durdurulduğunu açıkladı.
Sırbistan’ın hem İsrail'i hem de İran'ı dost olarak gördüğünü söyleyen Vucic, 7 Ekim 2023'ten sonra İsrail'e mühimmat sattıklarını gizlemediklerini, eleştirilmesine rağmen İsrail'e destek vermekte kararlı olduğunu ifade etti.
Orta Doğu'da barış istediklerini aktaran Vucic, "Hem İsrail hem de İran bizim dost ülkelerimizdir. Yahudiler burada her zaman saygı görmüştür. Her iki halk da bizim dostumuzdur" dedi.
‘ABD ULUSLARARASI HUKUKU ÇİĞNEDİ’
ABD'nin İran'daki nükleer tesislere yönelik saldırılarını da değerlendiren Vucic, şöyle konuştu:
"Uluslararası hukuk açıkça çiğnendi. Artık ne adalet ne de kurallar var. Batı, Rusya'ya ya da başka birine toprak bütünlüğü konusunda nasıl ders verecek? Herkes bu kuralları çiğnedi. Dünya tam anlamıyla kaosa sürükleniyor. Artık herkesin herkese saldırma hakkı varmış gibi davranılıyor. Delilik dünyaya yayıldı. Güvenilecek kimse kalmadı."
ABD'nin ardından İsrail de vurdu: Fordo Nükleer tesisi yeniden hedefte
SIRBİSTAN’DA ZORUNLU ASKERLİK DÖNEMİ
Vucic, Sırp ordusunu güçlendirmek istediklerini, son 10 yılda bu konuda önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Sırbistan'da zorunlu askerlik uygulamasını başlatacaklarını aktaran Vucic, bunun yanında profesyonel askerlerin koşullarını iyileştirmek için çalışıldığını sözlerine ekledi.
Tel Aviv yönetiminden çarpıcı mesaj: İsrail, İran’la savaşı “yakında bitirmek” istiyor

