İsrail ateşkese rağmen sokakları alev topuna çevirdi: Lübnan'da kan donduran görüntüler

İsrail ateşkese rağmen sokakları alev topuna çevirdi: Lübnan'da kan donduran görüntüler

ABD, İsrail ve İran arasında sağlanan ve Lübnan'a yönelik saldırıların durdurulmasını da içeren 14 günlük geçici ateşkesin üzerinden henüz 24 saat geçmeden Netanyahu yönetimi, Beyrut'u ağır bombardımana tuttu. Ortaya çıkan dehşet verici görüntüler yıkımın boyutunu gözler önüne sererken, Lübnan Sağlık Bakanlığı sadece bugünkü eş zamanlı saldırılarda 112 kişinin hayatını kaybettiğini, 837 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Dünyanın diplomatik bir çözüm umuduyla kilitlendiği 14 günlük ABD, İsrail-İran ateşkesi, Netanyahu yönetiminin Lübnan'a yönelik başlattığı eş zamanlı ve şiddetli hava saldırılarıyla ilk günden fiilen çöktü. Başkent Beyrut'u hedef alan geniş çaplı bombardımanın ardından ortaya çıkan manzara, Lübnan halkına adeta bir cehennemi yaşattı.

SOKAKLAR ALEV TOPUNA DÖNDÜ

Saldırıların hemen ardından kaydedilen ve uluslararası basına yansıyan görüntüler, sivil alanlardaki kaos ve yıkımın ulaştığı korkunç boyutu tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

Karelere yansıyan manzaralarda; bombaların isabet ettiği sokakların savaş alanına döndüğü, onlarca aracın alevler içinde yandığı ve binaların tamamen enkaza dönüştüğü görülüyor. Sivil savunma, itfaiye ve sağlık ekiplerinin, devasa yıkıntıların ve yükselen alevlerin arasında hayatta kalanlara ulaşmak için kendi canlarını tehlikeye atarak yürüttüğü çaresiz arama kurtarma çalışmaları objektiflere yansıdı.

whatsapp-image-2026-04-08-at-19-48-02.jpeg

10 MADDELİK ATEŞKES PLANI HİÇ SAYILDI

İsrail ordusunun gerçekleştirdiği bu ağır katliam, diplomatik masada kabul edilen şartların Tel Aviv yönetimi tarafından tamamen yok sayıldığını kanıtladı.

Bilindiği üzere, geçici ateşkesin zeminini oluşturan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın da "müzakere edilebilir" bulduğu 10 maddelik barış planının ilk ve en kritik şartı; "Irak, Lübnan ve Yemen'e karşı yürütülen savaşın tamamen durdurulması" idi. İsrail'in, Güney Lübnan'daki sivillere yönelik tahliye tehditlerinin hemen ardından başkent Beyrut'ta bu denli geniş çaplı bir kıyım başlatması, Tel Aviv'in savaşı bölgesel boyutta sürdürme niyetinden geri adım atmadığını gösterdi.

1.jpeg

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR: BİR GÜNDE 837 YARALI

Bombardımanın ardından sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği Lübnan'dan acı haberler art arda geliyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son resmi açıklamaya göre; İsrail'in bugün düzenlediği eş zamanlı ve yoğun saldırılarda hayatını kaybeden sivil sayısı 25 kişi daha artarak 112'ye yükseldi. Bakanlık, hastanelere akın eden yaralı sayısının ise 837'ye ulaştığını duyurdu.

İsrail'in, Gazze'deki yıkımın ardından diplomatik anlaşmaları hiçe sayarak Lübnan'ı da benzer bir karanlığa sürüklemesi, 14 günlük müzakere sürecinin geleceğini büyük bir çıkmaza sokmuş durumda.

YORUMLAR (4)
4 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN