İsrail yine ateşkese uymadı: Gazze’de 4 Filistinli daha katledildi

İsrail yine ateşkese uymadı: Gazze’de 4 Filistinli daha katledildi

10 Ekim’de yürürlüğe giren ateşkese rağmen İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 4 Filistinliyi öldürdü. Refah kentinde Golani Tugayı askerlerinin açtığı ateş sonucu 3 kişi yaşamını yitirirken, “Sarı Hat” bölgesinde bir kişi daha öldürüldü.

Ateşkes kararına rağmen saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Refah kentinde 3 Filistinliyi, Gazze’nin güneyinde ise bir kişiyi “tehdit oluşturduğu” iddiasıyla öldürdü.

Golani Tugayı birliklerinin Refah'ta bulunduğu öne sürülen tünelleri yıkmak için faaliyet gösterdiği sırada Filistinlileri hedef aldığı kaydedildi.

Ordudan yapılan bir diğer açıklamada, Gazze Şeridi’nin güneyinde İsrail’in işgal altında tuttuğu "Sarı Hattı" geçtiğini iddia ettiği bir Filistinliyi ateşkese rağmen öldürdü.

GAZZE'DE VAHŞET DEVAM EDİYOR

İsrail askerlerinin Filistinliyi kendilerine "tehdit oluşturduğu” gerekçesiyle öldürdüğü iddia edildi.

Hamas ile varılan 10 Ekim'deki ateşkesin ardından İsrail askerleri Gazze'de işgal ettikleri bölgelerin bir kısmından geri çekilmişti.

Gazze Şeridi'nin doğusuna çekilen İsrail askerleri, "Sarı Hat" olarak nitelenen noktalara konuşlanmıştı.

İsrail ordusu, ateşkesi ihlal ederek, işgali altındaki "Sarı Hat" olarak bilinen bölgenin doğusunda neredeyse hemen her gün yıkım operasyonları ve saldırılar yapıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN