İsrail Başbakanı Bennett: İsrail'e yönelik en büyük tehdit İran

İsrail Başbakanı Bennett: İsrail'e yönelik en büyük tehdit İran

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, haftalık kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda İran'ı ülkesine yönelik "en büyük tehdit" olarak tanımlayarak İran ile anlaşmaya varmanın istikrarı artıracağını düşünenlerin yanıldığını söyledi.

İsrail Başbakanı Neftali Bennett, ulusal güvenlik gündemi ve Avusturya'nın başkenti Viyana'da İran ile yürütülen nükleer müzakerelere ilişkin konuştu.

Haftalık kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İsrail Başbakanı Bennet, ''İsrail'e yönelik en büyük tehdit İran'dır. Hükümet olarak İran'ın nükleer programıyla ilgilenmekle sorumluyuz ve elbette Viyana görüşmelerini de takip ediyoruz'' diyerek şöyle devam etti:

İran ile anlaşmaya varmanın istikrarı artıracağını düşünenler yanılıyorlar. (Uranyum) Zenginleştirmeyi geçici olarak geciktirecek, ancak hepimiz bölgede bunun için ağır ve orantısız bir bedel ödeyeceğiz.

''İSRAİL HAREKET ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KORUYACAK''

İsrail'in her durumda hareket özgürlüğünü koruyacağını vurgulayan Başbakan Bennett, "Şu anda eksikleri gideriyoruz ve İsrail'in yıllar ve hatta on yıllar boyunca ihtiyacı olacak askeri gücünü inşa ediyoruz. İsrail, bir anlaşma sağlansa da sağlanmasa da her durumda hareket özgürlüğünü koruyacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bennett, geçen ay yaptığı açıklamada da İran ile yürütülen nükleer müzakerelerde varılacak herhangi bir protokole bağlı olmayacaklarını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN