İsrail Başbakanı Netanyahu'yu tutuklanma endişesi sardı! Görüşmeler yapıyor

İsrail Başbakanı Netanyahu'yu tutuklanma endişesi sardı! Görüşmeler yapıyor

İsrail'in Gazze'ye bombardımanı 205 gündür devam ediyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD Başkanı Joe Biden'a olası tutuklama emrine karşı olması için dolaylı olarak baskı yapmaya çalıştığı açıklandı.

İsrail'in Maariv gazetesinde adı açıklanmayan kaynaklara dayandırılan habere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından kendisi hakkında bir tutuklama emri çıkarılması olasılığı konusunda gergin.

UCM'nin uluslararası tutuklama kararı çıkarması durumunda, İsrail'in aralarında "UCM'nin kararına karşı uluslararası düzeyde siyasi kampanya başlatılması" dahil olmak üzere bir dizi "acil önlem alınmasını" onayladığı aktarılmıştı.

İsrail'de yayın yapan Kanal 12'nin 19 Nisan'daki haberinde de UCM'nin Gazze Şeridi'nde savaş suçları işlediği gerekçesiyle Netanyahu ve İsrailli üst düzey yetkililer hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarma üzerinde çalıştığı açıklamıştı.

'BIDEN'A BASKI YAPIYOR'

Netanyahu'nun son birkaç gün içinde başta ABD Başkanı Joe Biden olmak tutuklama emri çıkarılmasını engellemek için uluslararası liderler ve yetkililerle çok sayıda telefon görüşmesi yaptığı ifade edildi. Netanyahu'nun, Biden'a olası tutuklama emrine karşı harekete geçmesi için dolaylı baskı yapmaya çalıştığı belirtildi.

'BOYUN EĞMEYECEĞİZ' DEMİŞTİ

Netanyahu'nun 26 Nisan'da, X hesabından yaptığı "Benim liderliğimde İsrail, kendini savunma hakkının UCM'nin girişimiyle sarsılmasına izin vermeyecek. Orta Doğu'nun tek demokrasisi ve dünyanın tek Yahudi devletinin, liderleri ve askerlerinin yakalanması tehdidi kabul edilemez. Buna boyun eğmeyeceğiz." paylaşımı dikkat çekmişti.

NETANYAHU TUTUKLAMA KARARINA KARŞI GÖRÜŞMELER YAPIYOR

İsrailli Kanal 13 televizyonu, Ulusal Güvenlik Konseyinin, Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında uluslararası tutuklama kararını görüştüğünü iddia etmişti.

Netanyahu'nun UCM'nin muhtemel kararını engellemek için Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya'dan mevkidaşlarıyla görüşeceği ifade edilmişti.

Öte yandan, İsrail ordusunun 204 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde can kaybı son 24 saatte 32 artarak 34 bin 388'e yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN