İsrail, Cumartesi'yi işaret ederek Hamas'a çağrısını yineledi: Esirler serbest bırakılmazsa ateşkes sona erecek

İsrail, Cumartesi'yi işaret ederek Hamas'a çağrısını yineledi: Esirler serbest bırakılmazsa ateşkes sona erecek

İsrail Hükümet Sözcüsü David Mencer, Hamas'ın Cumartesi günü öğleden sonra üç İsrailli esiri serbest bırakmaması durumunda ateşkesin sona ereceğini duyurdu.

İsrail Hükümet Sözcüsü David Mencer, bugün yaptığı açıklamada, Hamas’a yönelik bir uyarıda bulunarak, 17 Şubat Cumartesi günü öğleden önce üç İsrailli esirin serbest bırakılmaması halinde ateşkesin sona ereceğini belirtti.

Mencer, çevrim içi düzenlediği günlük basın toplantısında, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkeste son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Varılan ateşkes anlaşmasına göre Hamas'ın cumartesi günü öğleden sonraya kadar 3 sağ esiri serbest bırakması gerektiğini söyleyen Mencer, söz konusu esirlerin bırakılmaması halinde Gazze'de varılan ateşkesin sona ereceğini ifade etti.

"ESİRLER BIRAKILMAZSA ATEŞKES SONA ERECEK"

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde 10 Şubat'ta yaptığı açıklamada,15 Şubat’ta gerçekleştirilmesi beklenen esir takasının İsrail'in ateşkes anlaşmasındaki taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesiyle askıya alındığını bildirmişti.

Netanyahu ise 11 Şubat'ta yaptığı açıklamada, "Eğer Hamas esirlerimizi cumartesi öğleye kadar serbest bırakmazsa, ateşkes sona erecek ve İsrail şiddetli saldırılarına yeniden başlayacak ve Hamas sonunda yenilene kadar devam edecek." ifadelerini kullanmıştı.

Hamas bugün yaptığı açıklamayla, arabulucuların taahhüdü üzerine anlaşmayı "imzalandığı şekliyle" uygulamaya devam edeceğini duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN