İsrail: Dün Gazze'de 3 askerin öldüğü olay teknik sorundan kaynaklanıyor

İsrail: Dün Gazze'de 3 askerin öldüğü olay teknik sorundan kaynaklanıyor

İsrail ordusu, dün Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya'da 3 askerinin öldüğü, bir subayının ise ağır yaralandığı olayın dışarıdan bir saldırıdan değil teknik sorundan kaynaklandığını ileri sürdü. Açıklamada, tankın içindeki bulguların incelenmesi neticesinde tankın harici bir ateş tarafından hedef alınma, yani tanksavar ya da patlayıcıyla vurulmuş olma ihtimalinin elendiği ifade edildi.

İsrail ordusu, dün Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya'da 3 askerinin öldüğü, bir subayının ise ağır yaralandığı olayın dışarıdan bir saldırıdan değil teknik sorundan kaynaklandığını öne sürdü.

Ordudan yapılan açıklamada, tankın patlaması sonucu 3 askerin öldüğü olayla ilgili ilk soruşturma sonuçları paylaşıldı.

Tankın içindeki bulguların incelenmesi neticesinde tankın harici bir ateş tarafından hedef alınma, yani tanksavar ya da patlayıcıyla vurulmuş olma ihtimalinin elendiği ifade edildi.

Tankın mermiyi ateşlemesinden sonra, taretin içindeki bir merminin patladığı ve bunun şiddetli bir patlamaya yol açarak içeride yangın çıkmasına neden olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Dün Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya'daki olayda 3 İsrail askeri ölmüş, bir subay da ağır yaralanmıştı.

İsrail basını, olayın tanksavar ateşinin tanka isabet etmesinden kaynaklandığını kaydetmişti.

Son bir ay içerisinde Gazze'de ölen İsrail askeri sayısı ise 26'ya yükselmişti.

Böylece 7 Ekim 2023'ten beri ölen ve "isminin yayınlanmasına izin verilen" İsrail askeri sayısı 893'e çıkarken İsrail'in kara saldırılarına başladığı 27 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de öldüğü açıklanan asker sayısı ise 451 olmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN