İsrail, Kudüs ve Mescid-i Aksa odaklı yayın yapan 5 medya platformunu yasakladı

İsrail, Kudüs ve Mescid-i Aksa odaklı yayın yapan 5 medya platformunu yasakladı

İsrail Savunma Bakanlığı, Kudüs ve Mescid-i Aksa ağırlıklı yayın yapan Filistinli 5 medya platformunun faaliyetlerini yasakladı. Kararın, söz konusu platformların “kışkırtıcı yayın” yaptığı iddiasına dayandırıldığı bildirildi.

İsrail Savunma Bakanlığı tarafından alınan kararla Arapça yayın yapan beş medya platformuna yasak getirildi. Yasaklanan platformlar şunlar:

  • El-Asima el-İhbariye
  • Miraç
  • Kudüs Pusulası
  • Kudüs Meydanı
  • Kudüs Plus

Söz konusu yayın ağlarının Filistinlilere ait olduğu ve merkezlerinin Kudüs’te bulunmadığı belirtildi.

İSRAİL BASININDA YER ALAN İDDİALAR

İsrail Kanal-12 televizyonunun haberine göre, İsrail iç istihbarat servisi Şin-Bet (Şabak), yüz binlerce takipçisi bulunan bu medya platformlarını “terör listesine” almaya çalıştı.

Haberde, İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz’ın söz konusu platformların terör listesine alınmasını imzaladığı, Başsavcının da bu yönde hukuki bir engel bulunmadığını teyit ettiği aktarıldı.

İsrail basınında yer alan haberde, Kudüs’e ilişkin yayın yapan platformların “Hamas'ın bir kolu gibi çalıştığı” iddia edilirken, yasak kararının gerekçesi olarak “Kudüs kentinde ve Mescid-i Aksa'da yaşanan gelişmelerle ilgili kışkırtıcı yayınlar yapıldığı” savunuldu.

YASAKLANAN PLATFORMDAN AÇIKLAMA

Yasaklanan medya kuruluşlarından El-Asima el-İhbariye yazılı bir açıklama yayımlayarak karara tepki gösterdi. Açıklamada, İsrail’in kararı nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar yayınların askıya alınduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İşgalci İsrail, Kudüs'ün medya platformlarını yasaklama adımı atmakla baskı ve susturma siciline bir yenisini daha ekledi. İsrail, bu kararla Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı izole etmek, onları hedef göstermek ve haberlerini dünyadan gizlemek amacıyla platformları yasakladı."

El-Asima el-İhbariye’nin Kudüs’te yerel girişimlerle kurulan bağımsız bir medya platformu olduğu belirtilen açıklamada, Kudüs ve Mescid-i Aksa’da yaşanan ihlalleri uluslararası kamuoyuna duyurmaya çalıştıkları ifade edildi.

Kararla ilgili süreç ve olası itiraz mekanizmalarına ilişkin resmi bir açıklama ise paylaşılmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN