İsrail, Lübnan’ın Bekaa bölgesine hava saldırısı düzenledi

İsrail, Lübnan’ın Bekaa bölgesine hava saldırısı düzenledi

İsrail ordusu, Lübnan’ın doğusundaki Bekaa vadisinde Hizbullah’a ait hedefleri vurduğunu açıkladı. Baalbek çevresi, Şemestar beldesi ve Umm Ali Vadisi hedef alınırken, saldırıların Rıdvan Gücü’nün kamplarına yönelik olduğu belirtildi. Can kaybına dair henüz resmi bilgi bulunmuyor.

İsrail ordusu, Lübnan’ın doğusunda yer alan Bekaa Vadisi'ne yönelik kapsamlı bir hava operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon, özellikle Baalbek çevresi, Şemestar beldesi ve Umm Ali Vadisi bölgelerini hedef aldı. Saldırılarda can ya da mal kaybına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Lübnan resmi haber ajansı NNA’nın aktardığına göre, İsrail savaş uçakları Bekaa’daki tepelik bölgeleri bombaladı. Bölgedeki yerel kaynaklar da gece boyunca bombardıman seslerinin kesilmediğini ifade etti.

İsrail ordusu ise saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, operasyonun Hizbullah’a bağlı Rıdvan Gücü’ne ait mühimmat depoları ve eğitim kamplarını hedef aldığını duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hizbullah tarafından kullanılan silahların depolandığı mühimmat depolarının bulunduğu Rıdvan Gücü’ne ait kamplar hedef alındı. Bu kamplarda Hizbullah mensupları silah ve atış eğitimi alıyordu.”

İsrail ordusu, Rıdvan Gücü’nü “yıllar boyunca Celile'yi işgal planı yapan ve uygulamaya koymaya çalışan birim” olarak tanımlarken, birimin lider kadrosunun Eylül 2024’te gerçekleştirilen Kuzeyin Okları Operasyonu kapsamında etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Açıklamada, “O tarihten bu yana, birim kapasitesini yeniden inşa etmeye çalışıyor” denildi.

İsrail ordusu ayrıca, Hizbullah’ın bu bölgedeki askeri faaliyetlerinin, Lübnan ile daha önce yapılan ateşkes anlaşmasının açık bir ihlali olduğunu savundu.

Lübnan makamları saldırıya ilişkin henüz resmi bir tepki vermezken, bölgedeki tansiyonun daha da yükselebileceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN