İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre Genelkurmay Başkanı Zamir, Merkez Komutanlığı Komutanı Avi Bluth, Batı Şeria Tümeni Komutanı Kobi Heller ve diğer üst düzey komutanların katılımıyla işgal altındaki Batı Şeria’da durum değerlendirme toplantısı düzenledi.
Toplantının ardından bölgede saha gezisi gerçekleştiren Zamir, Batı Şeria’ya ilişkin operasyonel planları onayladı. Bölgedeki birliklerin İsrail ordusunun 98. Tümeni ile takviye edildiğini belirten Zamir, hazırlık seviyesinin yükseltildiğini ve olası senaryolara karşı çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.
Zamir, açıklamasında "tüm cephelerde tehlike seviyesinin ve gerginliğin tırmanma ihtimalinin arttığını" ileri sürdü. İsrail ordusunun muhtemel saldırılara karşı sürekli hazır olduğunu savundu.
ZEYTİN HASADI DÖNEMİNDEKİ SALDIRILAR GÜNDEMDE
Zamir, zeytin hasadı mevsiminde Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin Filistinlilere yönelik saldırılarına arka çıkmakla eleştirilen İsrail ordusunun, kamu düzenini korumaya ve hasadın gerçekleştirilmesini sağlamaya çalıştığını iddia etti.
SEÇİMLER ÖNCESİNDE YENİ SALDIRI İDDİALARI
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da daha önce seçimler öncesinde saldırı tehdidi altında oldukları iddiasını yinelemişti.
İsrail kamuoyunda ve uluslararası basında, seçimler öncesinde Netanyahu hükümetinin İran, Lübnan ya da Gazze Şeridi’ne yönelik yeni bir askeri saldırı başlatabileceği yönündeki iddialar gündeme gelmişti. Batı Şeria’daki operasyon planlarının onaylanması da bu tartışmaların sürdüğü dönemde gerçekleşti.
