İsrail Ordusunun cenin baskınında Filistinli çocuk hayatını kaybetti

İsrail Ordusunun cenin baskınında Filistinli çocuk hayatını kaybetti

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine bağlı Sila Harisiyye beldesine düzenlediği baskında 16 yaşındaki Filistinli Muhammed İyad Muhammed Abahira yaşamını yitirdi. Filistinli yetkililer, çocuğun İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu öldürüldüğünü bildirirken, İsrail ordusunun cenazeye el koyduğu aktarıldı.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın aktardığı bilgilere göre, İsrail askerleri Cenin kentinin batısında yer alan Sila Harisiyye beldesine askeri baskın düzenledi. Baskın sırasında beldedeki bazı evlere giren İsrail güçleri ile Filistinli siviller arasında gerginlik yaşandı.

Olaylar sırasında İsrail askerlerinin gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığı, bölgede yoğun çatışma ortamının oluştuğu bildirildi.

FİLİSTİNLİ YETKİLİLER ÖLÜMÜ DOĞRULADI

Filistin’de İsrail makamlarıyla resmi temasları yürüten Sivil İşler Genel Heyeti, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

“Sila Harisiyye beldesinde 16 yaşındaki Muhammed İyad Muhammed Abahira'nın işgalci İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği Filistin Sağlık Bakanlığına bildirildi.”

Açıklamada ayrıca İsrail ordusunun, yaşamını yitiren Filistinli çocuğun naaşına el koyduğu belirtildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının başladığı Ekim 2023’ten bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik askeri baskınlar, gözaltılar ve yerleşimci saldırılarında belirgin artış yaşanıyor.

Birleşmiş Milletler’in (BM) verilerine göre, Filistin topraklarını gasbeden İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria’daki Filistinlilere yönelik saldırıları, kayıtların tutulmaya başlandığı son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Bölgede yaşanan can kayıpları ve gerilimin, güvenlik operasyonları ve yerleşim faaliyetleriyle birlikte tırmanmaya devam ettiği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN