İsrail Savunma Bakanı: Hamaney’in halefi kim olursa olsun öldürülecek

İsrail Savunma Bakanı: Hamaney’in halefi kim olursa olsun öldürülecek

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, ABD ve İsrail saldırılarında hayatını kaybettiği belirtilen İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yerine geçecek herhangi bir kişinin de hedef alınacağını açıkladı. Katz, "Adının ne olduğu ya da nerede saklandığı önemli değil" ifadelerini kullandı.

Israel Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İran liderliğine ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Katz, ABD ve İsrail saldırılarında öldürüldüğü belirtilen Ali Hamaney'in yerine geçecek herhangi bir ismin de hedef alınacağını ifade etti.

Açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"İran terörist rejimi tarafından İsrail'i yok etme, ABD'yi, özgür dünyayı ve bölge ülkelerini tehdit etme ve İran halkını baskı altına alma planını sürdürmek üzere atanan herhangi bir lider, kesin bir şekilde ortadan kaldırılacak bir hedef olacaktır. Adının ne olduğu ya da nerede saklandığı önemli değil."

"HARRİER'IN KÜKREMESİ" OPERASYONUNA ATIF

Katz, açıklamasında İsrail hükümetinin operasyonel hazırlıklarına da değindi. Başbakan Benjamin Netanyahu ile birlikte İsrail Savunma Kuvvetleri’ne talimat verdiklerini belirten Katz, şunları kaydetti:

"Başbakan (Binyamin Netanyahu) ve ben, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne (IDF), 'Harrier'ın Kükremesi' Operasyonunun hedeflerinin ayrılmaz bir parçası olarak bu görevi yerine getirmek için tüm imkanlarla hazırlık yapmaları ve harekete geçmeleri talimatını verdik. Rejimin yeteneklerini ezmek ve İran halkının onu devirip yerine yenisini getirmesi için gerekli koşulları yaratmak amacıyla, Amerikalı ortaklarımızla birlikte tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN