İsrail Suriye'yi vurdu: 1 ölü

İsrail Suriye'yi vurdu: 1 ölü

Suriye devlet televizyonu El-İhbariyye'ye göre İsrail ordusu, Suriye'nin batısındaki Lazkiye kentinin Ceble ilçesini vurdu. Hava saldırısında bir kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Suriye'nin batısındaki Lazkiye kentinin Ceble ilçesine düzenlediği hava saldırısında bir kişi hayatını kaybetti.

Suriye devlet televizyonu El-İhbariyye'ye göre, İsrail, Lazkiye iline bağlı Ceble ilçesine bağlı Zama Köyü'nü vurdu.

Yerel kaynaklar hava saldırısında bir sivilin hayatını kaybettiğini aktardı.

İSRAİL ORDUSU: SALDIRILAR SÜRECEK

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lazkiye bölgesinde uluslararası ve İsrail deniz seyrüsefer özgürlüğüne tehdit oluşturduğu iddia edilen silah deposunun hedef alındığı öne sürüldü.

Saldırıda, Lazkiye bölgesinde karadan havaya füzelerin de hedef alındığı iddia edildi.

Açıklamada, "İsrail ordusunun, bölgede hareket serbestisini korumak için faaliyet göstermeye devam edeceği" kaydedilerek İsrail'in Suriye'ye saldırılarının süreceği mesajı verildi.

İSRAİL, YAPTIRIMLARIN KALDIRILMASINDAN RAHATSIZDI

Baas rejiminin devrilmesinden sonra Suriye topraklarına sık sık hava saldırıları düzenleyen İsrail, Suriye devletinin egemenliğine aykırı bir şekilde ülkenin güneyinin silahtan arındırılmış bölge olmasını ve sözde tehdit durumunda saldırı düzenleyebilmek için hava sahasında özgürlük talep ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırma kararı, Şam yönetimine karşı eleştiriler getiren İsrail'de rahatsızlık uyandırmıştı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Thomas Barrack da Suriye TV'ye verdiği röportajda, İsrail ile ABD arasında olan ilişkilerin din temelli değil, stratejik ve güvenlik odaklı olduğunu dile getirerek, "ABD'nin rolü burada basitçe diyaloğu başlatmak. Burada barış istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN