İsrail'de OHAL uzatıldı

İsrail'de OHAL uzatıldı

İran’da tüm okullar süresiz olarak tatil edilirken, İsrail’de olağanüstü hal ve kısıtlamalar 30 Haziran’a kadar uzatıldı.

İsrail ile İran arasında 13 Haziran’da başlayan çatışmalar giderek tırmanıyor. İsrail’in, İran’ın farklı şehirlerindeki nükleer tesislere ve askeri hedeflere yönelik başlattığı saldırılara İran’dan gelen sert misilleme, bölgeyi savaş atmosferine soktu. Gelişmelerin ardından İran’da eğitim kurumları süresiz olarak tatil edildi; İsrail’de ise olağanüstü hal uygulaması 30 Haziran’a kadar uzatıldı.

ÜST DÜZEY KOMUTANLAR VE NÜKLEER BİLİM İNSANLARI ÖLDÜ

İsrail ordusu, 13 Haziran gecesi İran’ın başta nükleer tesisleri olmak üzere üst düzey askeri hedeflerini vurdu. Bu saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve birçok üst düzey komutan hayatını kaybederken, 9 nükleer bilim insanının da yaşamını yitirdiği bildirildi. İran kaynaklarına göre saldırılarda toplamda 78 sivil öldü.

İRAN MİSİLLEME YAPTI: BALİSTİK FÜZELER VE ALARM SİSTEMİ DEVREDE

İsrail’in saldırılarına karşılık veren İran, çok sayıda balistik füze fırlattı. İsrail ordusu, İran’dan gelen füzelerin ülke genelinde tehdit oluşturduğunu belirterek, tüm vatandaşlara sığınaklara girme çağrısında bulundu. Hava savunma sistemleri devreye sokulurken, cep telefonları üzerinden acil durum alarmları verildi. Ordudan yapılan açıklamada, vatandaşların ikinci bir uyarıya kadar sığınaklardan çıkmamaları gerektiği bildirildi.

İSRAİL’DE OLAĞANÜSTÜ HAL UZATILDI, İRAN’DA EĞİTİM DURDURULDU

Saldırıların ardından İsrail yönetimi, ülke genelindeki olağanüstü hal uygulamasını 30 Haziran’a kadar uzattığını açıkladı. İran’da ise tüm eğitim kurumlarının ikinci bir duyuruya kadar tatil edildiği duyuruldu. Açık alanlarda toplanmalar yasaklandı, hareket kısıtlamaları getirildi.

DİPLOMATİK SİNYALLER: İRAN SALDIRI OLMAZSA KARŞILIK VERMEYECEK

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, gerilimi azaltmaya yönelik bir açıklama yaparak, “Bize saldırı olmazsa biz de karşılık vermeyeceğiz” dedi. Erakçi’nin bu açıklaması, bölgede çatışmaların daha da tırmanmasını engelleme çabası olarak değerlendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN