İsrail’den İran'ın Kum kentindeki kışlaya saldırı: 4 asker öldürüldü

İsrail’den İran'ın Kum kentindeki kışlaya saldırı: 4 asker öldürüldü

İran'ın Kum kentindeki Şehit Mustafa Humeyni Kışlası'na yönelik İsrail saldırısında 4 Devrim Muhafızı askeri öldürüldü, 2 kişi yaralandı.

Kum Kriz Yönetim Merkezi Sözcüsü Murtaza Haydari, Kum kentindeki Şehit Mustafa Humeyni Kışlası'na yönelik İsrail saldırısında 4 Devrim Muhafızı askerinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını söyledi.

Tesnim Haber Ajansına konuşan Haydari konuya ilişkin bilgi verdi.

Haydari, "Yaklaşık bir saat önce İsrail, Şehit Mustafa Humeyni Kışlası’na füze benzeri mühimmatlarla saldırı düzenledi. 4 Devrim Muhafızı askeri öldü 2 kişi yaralandı" dedi.

Son günlerde aynı kışlaya birden fazla saldırının düzenlendiği ve bu saldırılarda da can kayıplarının yaşandığı belirtiliyor.

⁠⁠İSRAİL'İN İRAN'A ŞİDDETLİ SALDIRILARIYLA BAŞLAYAN ÇATIŞMA

İsrail, 13 Haziran'da İran’ın çeşitli kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenledi.

İran'da Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlarla 9 nükleer bilim insanı saldırılarda öldü.

İran Sağlık Bakanlığı, 21 Haziran'da yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında toplam sivil can kaybının 430, yaralı sayısının da 3 bin 500'den fazla olduğunu bildirdi.

İsrail Başbakanlık Ofisi, İran ordusunun yaptığı misillemelerde 24 kişinin öldüğünü, 1272 kişinin yaralandığını aktardı.

Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke İsrail'i kınadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN