İsrail'e sert çıktı: Önümüzdeki günler korkunç olacak

İsrail'e sert çıktı: Önümüzdeki günler korkunç olacak

İsrail Gazze'ye saldırılarına devam ediyor. İran, İsrail'in savaş suçlarına, soykırıma ve uluslararası yasaların açık ihlallerine derhal son vermesi çağrısında bulundu. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İslami direnişin İsrail’in saldırılarına güçlü bir karşılık verdiğini ve önümüzdeki günlerin İsrail açısından çok korkunç geçeceğini söyledi.

İsrail kadın, çocuk, hastane demeden Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Şarku’l Avsat’ın Fars haber ajansından aktardığına göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdul Rahman Al Sani’nin telefon görüşmesinde, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam ele alındı.

'ULUSLARARI TOPLUM DERHAL HAREKETE GEÇMELİ'

Bakanlar, İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’da kadınlara ve çocuklara karşı işlediği savaş suçlarını kınadı. Uluslararası toplumun derhal harekete geçmesiyle, İsrail rejiminin savaş suçlarına, soykırıma ve derhal son vermesi çağrısında bulundu.

'GAZZE'DE İNSANİ YARDIMA İHTİYAÇ VAR'

Taraflar ayrıca, Filistin halkına büyük çapta insani yardım ulaştırılması gerektiğine de vurgu yaptı.

İran ve Katar Dışişleri Bakanları, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Gazze ve Batı Şeria’daki gelişmelere ilişkin BM Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) önerilen karara destek verdiklerini ifade etti.

'ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER İSRAİL AÇISINDAN KORKUNÇ GEÇECEK'

Abdullahiyan, İslami direnişin, şu ana kadar İsrail’in saldırılarına güçlü bir şekilde karşılık verdiğini ve önümüzdeki günlerin İsrail açısından çok korkunç geçeceğini de söyledi.

'SALDIRILAR OCAK AYINA KADAR SONA EREBİLİR'

Öte yandan, Dünya kamuoyunda, İsrail'in Gazze'deki katliamına yönelik tepkilerin artmasının ardından ABD, saldırılar konusunda İsrail'i "özel" uyardı. ABD'li yetkililer, bu adım sonrası İsrail'in Gazze halkına saldırılarının ocak ayına kadar sonlanabileceğini açıkladı.

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 16 BİNİ GEÇTİ

Gazze'deki Filistin hükümeti, Gazze'deki son durumla 7 Ekim'den(2023) bu yana İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı 349 artarak 16 bin 248 olduğu açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN