İsrail'in yerle bir ettiği Gazze'yi şimdi de aşırı sıcaklar vuracak: Sağlık krizi derinleşecek

İsrail'in yerle bir ettiği Gazze'yi şimdi de aşırı sıcaklar vuracak: Sağlık krizi derinleşecek

İsrail ordusunun Kurban Bayramı sonrası Refah kentindeki saldırılarının hızlandırmasıyla birlikte, DSÖ'nün Gazze'deki aşırı sıcakların insani krizi derinleştireceği uyarısı dikkat çekti.

Kurban Bayramı'nın sona ermesiyle birlikte İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde on binlerce sivilin sığındığı bölgelere yönelik operasyonlarına hız verirken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) aşırı sıcakların bölgedeki insani krizi ve sağlık sorunlarını derinleştirebileceği uyarısında bulundu.

DSÖ'nün Gazze ve Batı Şeria temsilcisi Richard Peeperkorn, son haftalarda ve aylarda çok sayıda kişinin yerinden edildiğini ve sıcaklıkların bununla birleşmesinin hastalıklarda artışa yol açabileceğini belirtti. Peeperkorn, suyun kirlenmesi, gıda bozulmaları, sivrisinek ve sineklerle mücadele, dehidrasyon ve sıcak çarpması gibi riskler konusunda uyarılarda bulundu.

Aşırı sıcaklar dünya çapında normal şartlarda bile binlerce ölüme neden olurken, Gazze'de su temini ve hijyen eksiklikleri nedeniyle ishal vakalarının normalin 25 katı arttığını vurgulayan Peeperkorn, en az 10 bin hastanın tıbbi sebeplerle Gazze'den tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti.

İsrail ordusu, Gazze'deki hava ve kara saldırılarını sürdürürken, bugün Refah dahil Gazze genelinde operasyonlarına devam etti. Tanklar Refah'ın batı ve kuzey bölgelerini hedef alırken, hava saldırılarında en az 30 Filistinli hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN