İsrail'in yakıp yıktığı yerlerin listesi yayınlandı: Gazze yok oluyor

İsrail'in yakıp yıktığı yerlerin listesi yayınlandı: Gazze yok oluyor

Gazze'ye yönelik aralıksız saldırılarına devam eden İsrail'in yerle bir ettiği kurumların listesi yayınlandı. 18 ibadet yeri, 22 bin 600 konut, 19 sağlık merkezi ve 40 medya ofisi İsrail saldırılarında yok olan yerler arasında var oldu.

İsrail saldırıları Gazze'ye ölüm yağdırıyor. İki bini aşkın Filistinli saldırılarda yaşamını yitirdi, kent bombaların etkisiyle enkaza döndü.

Al Jazeera de Hamas saldırısından bu yana İsrail’in hava operasyonlarıyla yerle bir olan Gazze’deki kurumların listesini yayınladı.

18 ibadet yeri: Birleşmiş Milletler, İsrail hava saldırılarında 11 caminin yıkıldığını açıkladı. Buna ek olarak 7 kilise de hasar gördü. Etkilenen camilerden bazıları Gazze Şehri, Han Yunus, Beyt Lahya ve Yarmouk'ta bulunuyordu. Zarar gören kiliselerin bazıları tarihi öneme sahipti.

22 bin 600 konut: Filistin Dışişleri Bakanlığı, 22 bin 600 konutun tahrip olduğunu açıkladı. Yaklaşık 2,835 birim zarar gördü, yaklaşık 1,791'i ciddi zarar nedeniyle yaşanamaz hale geldi ve 12,630'u daha az zarar gördü,

19 sağlık merkezi: Dünya Sağlık Örgütü’ne göre 19 sağlık tesisi bombardımandan zarar gördü. Tıbbi malzemeler ve yakıt sıkıntıları nedeniyle 13 hastane ve diğer tıbbi merkezler sadece kısmen işlevsel.
Beit Hanoon hastanesi ve Tel al-Hawa'daki al-Oyun hastanesi bombardıman nedeniyle tamamen hizmet dışı.

20 ambulans: Dünya Sağlık Örgütü, 20 ambulansın bombardımanda kullanılamaz hale geldiğini duyurdu.

90 eğitim tesisi: OCHA'ya göre en az 90 eğitim tesisi zarar gördü. Bunların yirmisi UNRWA tesisleriydi ve ikisi aynı zamanda acil barınma olarak kullanılıyordu.

70 sanayi tesisi: ReliefWeb, en az 70 sanayi tesisinin tahrip edildiğini bildirdi. Kanalizasyon pompalama istasyonları ve beş atık su arıtma tesisi çalışmayı durdurdu, OCHA'ya göre bu durum sokaklarda atık su ve katı atık birikmesine ve sağlık tehlikesi oluşturmasına neden oldu.

49 medya ofisi: Euro-Med'e göre, 49 medya ve basın ofisi tahrip edildi. Bu, Gazze'deki Filistin Kulesi'nde bulunan bağımsız bir yerel gazete olan Al-Ayyam'ı da içeriyor. Gazete tamamen yerle bir oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN