İsraillilerin sevgisi Trump'ı coşturdu: Yüzde 99’dayım, başbakanlığa aday olabilirim

İsraillilerin sevgisi Trump'ı coşturdu: Yüzde 99’dayım, başbakanlığa aday olabilirim

Trump, İsrail’deki popülaritesine ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Gazetecilere konuşan Trump, “Bu sabah bir anket gördüm. Şu anda İsrail’de yüzde 99’dayım. Başbakanlığa aday olabilirim. Belki bunu bitirdikten sonra İsrail’e gider ve başbakanlığa aday olurum” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, gazetecilere yaptığı açıklamada İsrail’e ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Joint Base Andrews’ta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Trump, İsrail’de çok yüksek bir destek oranına sahip olduğunu öne sürerek, esprili bir dille İsrail başbakanlığına aday olabileceğini söyledi. Beyaz Saray’ın canlı yayın kayıtlarında da aynı gün Trump’ın Joint Base Andrews’ta gazetecilerle konuştuğu görülüyor.

Trump, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda İsrail’de yüzde 99’dayım. Başbakanlığa aday olabilirim. Belki bunu bitirdikten sonra İsrail’e gider ve başbakanlığa aday olurum. Bu sabah bir anket gördüm. Yüzde 99’dayım. Bu iyi.”

Trump’ın hangi ankete atıf yaptığı ise netleşmedi. Uluslararası basında yer alan haberlerde de ABD Başkanı’nın söz konusu “yüzde 99” oranı için belirli bir anket kuruluşu ya da veri kaynağı paylaşmadığı belirtildi.

NETANYAHU İÇİN: “NE İSTERSEM ONU YAPAR”

Trump’ın sözleri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İran savaşı ve diplomatik çözüm seçenekleri konusunda yaşanan gerilimin ardından geldi. ABD Başkanı, Netanyahu için “Ne istersem onu yapar. Çok iyi bir adam” ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca Netanyahu’nun İsrail’de kendisine göre “hak ettiği muameleyi görmediğini” söyledi. ABD Başkanı’nın bu açıklaması, İran’la yürütülen müzakereler ve İsrail’in savaşı sürdürme isteği nedeniyle Washington-Tel Aviv hattında tansiyonun yükseldiği bir döneme denk geldi.

İRAN'A SALDIRI TEHDİDİ

Trump, aynı açıklamasında İran’la anlaşma ihtimaline ilişkin de konuştu. ABD Başkanı, İran’la görüşmelere birkaç gün daha zaman tanımaya hazır olduğunu belirtirken, anlaşma sağlanmaması halinde savaşın çok hızlı şekilde yeniden başlayabileceği mesajını verdi.

Trump, “Birkaç gün bekleyerek insanların ölmesini engelleyebilirsem, bunun çok iyi bir şey olduğunu düşünüyorum” diyerek diplomatik sürece alan açtığını söyledi. Ancak ABD Başkanı, İran’dan beklenen yanıt gelmezse askeri seçeneğin masada kalacağını da vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN