İsveç: Rusya bizim hava sahamızı da ihlal edebilir

İsveç: Rusya bizim hava sahamızı da ihlal edebilir

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Rusya’nın Polonya ve Estonya’da gerçekleştirdiği hava sahası ihlallerine dikkat çekerek, benzer provokatif girişimlerin İsveç üzerinde de yaşanabileceği uyarısında bulundu.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Rusya'nın Polonya ve Estonya gibi ülkelerin hava sahalarındaki ihlallerin aynısını İsveç hava sahasında da yapabileceğini söyledi.

Kristersson, İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard ve Savunma Bakanı Pal Jonson ile birlikte İsveç'in güvenliği hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Polonya ve Estonya'dan sonra Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki havalimanlarında insansız hava araçlarının (İHA) görülmesini değerlendiren Kristersson, "Rusya, Polonya ve Estonya gibi ülkelerin hava sahalarındaki ihlallerinin aynısını İsveç hava sahasında da yapabilir. Polonya ve Estonya'daki ihlallerin arkasında Rusya'nın olduğuna dair net istihbarat bilgilerimiz var. Danimarka söz konusu olduğunda ise aynı teknik kanıtlara sahip değiliz" ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA'YA YARDIM EDEN ÜLKELERİ HEDEF ALIYOR"

Rusya'nın Ukrayna'ya en çok yardım eden komşu ülkeleri hedef aldığını aktaran Kristersson, "Danimarka'ya radar üniteleri ve askeri sınıf İHA savar sistemleri sağlayarak destek olacağız" dedi.

Dışişleri Bakanı Stenergard, son olaylar nedeniyle NATO içinde yoğun bir hareketlilik olduğunu ve NATO'nun Baltık ve İskandinav ülkeleriyle sürekli temas halinde olduğunu dile getirdi.

Savunma Bakanı Jonson, Rusya’nın Polonya hava sahasını ihlal etmesinin ardından Avrupa’nın doğu kanadındaki savunmayı güçlendirmeyi amaçlayan "Eastern Sentry" adlı yeni askeri faaliyetine destek vereceklerini kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN