İtalyan bakan Tajani’den İran’a yaptırım sinyali

İtalyan bakan Tajani’den İran’a yaptırım sinyali

Suriye’de bulunan İran konsolosluğuna saldırının ardından İsrail’e misillemede bulunan İran’a ilişkin konuşan İtalyan bakan Tajani, İran'a yaptırım uygulama ihtimalinden yana olduklarını ifade etti.

ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada ve Japonya'dan oluşan G7 ülkeleri dışişleri bakanlarını, dönem başkanı sıfatıyla Capri Adası'nda ağırlayan İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, G7 olarak İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırımlar uygulama ihtimalinden yana olduklarını söyledi.

İlk günkü oturumların ardından İtalyan basınına konuşan Tajani, toplantılarının sonunda ele aldıkları bütün konulara değinen bir sonuç bildirisi olacağını belirterek "Ortadoğu'ya yönelik bir belge olacak. Pozisyonlarımız açık. İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım uygulama ihtimalinden yanayız" dedi.

‘İRAN’A İŞARET VERMEK İSTİYORUZ’

Tajani, G7'nin resmi olarak ne yapılacağına karar verilecek yer olmadığına, İtalya, Almanya ve Fransa'nın Avrupa Birliği (AB) ile beraber hareket etmesi gerektiğine dikkati çekerken, amaçlarının İran'a olanların bir daha yaşanmaması için güçlü bir işaret vermek olduğunun altını çizdi.

G7 olarak bildirilerinde de herkesi temkinli olmaya ve gerilimi düşürmeye çağıracaklarını dile getiren Tajani, İsrail'in İran'ın saldırısına muhtemel bir yanıtının gerilimi tırmandırmayacak cinsten bir yanıt olması umudunu paylaştı.

Tajani, yarın çıkacak bildiride İtalya'nın 11 Mart'ta Birleşmiş Milletlerin (BM) gıdayla ilgili kuruluşları Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Gıda Programı (WFP) ile Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) ile başlattığı "Gazze için Gıda" girişimine destek belirtileceğini ifade ederek, "Gazze’de ateşkesten yanayız. İki halk-iki devlet hedefiyle barışın hakim olabileceğini ümit ediyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN