Japonya, Ukrayna'dan mülteci kabul edecek

Japonya, Ukrayna'dan mülteci kabul edecek

Japonya Başbakanı Kişida Fumio ülkesine, Rusya'nın işgal harekatı düzenlediği Ukrayna'dan mülteci kabul etmeyi planladıklarını açıkladı. ilk aşamada "Japonya'da akrabası ve tanıdığı olanlara" öncelik tanınacağını belirten Kişida "Ukrayna'da durum ciddi ve mültecilerin sayısı gittikçe artıyor." dedi.

Başbakan Kişida Fumio, düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin yakın zamanda, Ukrayna'dan mülteci kabul edeceğini açıkladı.

İlk aşamada "Japonya'da akrabası ve tanıdığı olanlara" öncelik tanınacağını belirten Kişida, krizin aciliyeti göz önüne alındığında ülkesinin kapılarının "diğer kişilere de açık olacağını" kaydetti. Kişida, "Ukrayna halkıyla dayanışma halinde olunduğunu göstermek istediklerini" duyurdu.

Rusya'nın savaş açması sonrası "dünyanın kritik bir dönemeçte" olduğunun altını çizen Kişida, "Ukrayna'da durum ciddi ve mültecilerin sayısı gittikçe artıyor" dedi. Başbakan Kişida, bu durumun üstesinden gelinebilmesi için en yakın zamanda hazırlıklarını yapacaklarını dile getirdi.

Kişida, Kovid-19 kaynaklı sınır kapısı önlemlerinin mart ayı başında gevşetilmesi sonrası ülkeye alınan günlük yolcu sayısının 5 bine çıkarıldığına işaret ederek, Ukrayna'dan kabul edilecek mültecilerin, günlük sayının dışında tutulacağını aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN