Joe Biden, Ukraynalıları İran halkıyla karıştırdı

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili ulusa sesleniş konuşmasında Ukraynalıları İran halkıyla karıştırarak, “Putin Kiev'i tanklarla kuşatabilir ama asla İran halkının kalbini ve ruhunu kazanamayacak” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hakkında açıklama yaptı. Ukraynalıları İran halkıyla karıştıran 79 yaşındaki Biden'ın sözleri sosyal medyada gündem oldu.

ABD Başkanı Joe Biden, ulusa sesleniş konuşmasında Rusya’nın Ukrayna’yı işgali hakkındaki açıklamaları sırasında “Putin Kiev'i tanklarla kuşatabilir ama asla İran halkının kalbini ve ruhunu kazanamayacak” dedi. Biden'ın "Ukrayna halkı" yerine "İran halkı" demesi sosyal medyada çok konuşulanlar arasına girdi.

Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'e ciddi bedeller ödeteceklerini söyleyerek "Müttefiklerimize katılarak hava sahamızı tüm Rus uçaklarına kapattık" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ DE ORADAYDI

Biden'ın konuşmasını Ukrayna'nın Washington Büyükelçisi Oksana Markarova da Biden'ın eşi Jill Biden'ın yanında izledi. Öte yandan Kongre üyeleri de Ukrayna ile dayanışma ile yakalarına Ukrayna bayrağının renkleri olan mavi ve sarı kurdelalar taktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN