Kalibaf: "İran, Irak’ın içişlerine hiçbir zaman müdahale etmedi"

Kalibaf: "İran, Irak’ın içişlerine hiçbir zaman müdahale etmedi"

Irak Meclis Başkanı Kalibaf, İran’ın Irak’ın içişlerine hiçbir zaman müdahale etmediğini ve gelecekte de etmeyeceğini vurguladı.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Irak’a gerçekleştirdiği 3 günlük resmi ziyarete ilişkin değerlendirmede bulundu. Iraklı üst düzey yetkililerle yapılan görüşmelerin "kardeşçe bir samimiyet" atmosferinde geçtiğini belirten Kalibaf, söz konusu görüşmelerin, "yıllardır ülkede bulunan yabancı koalisyon güçlerinin nihai ve kesin olarak Irak’tan çekilmesinin eşiğinde olduğunu gösterdiğini" söyledi.

Kalibaf, "Bu güçler Irak’tan çekilecek ve yabancı güçlerin bulunmadığı bir ortamda Irak halkının ve hükümetinin tam bağımsızlığı ve egemenliği yeniden tesis edilecek. Bu, çok önemli bir gelişmedir" ifadelerini kullandı.

SINIR GÜVENLİĞİ ALANINDA KAPSAMLI MUTABAKAT

Ziyaretin güvenlik, siyasi, ekonomik ve kültürel konularda Iraklı yetkililerle görüş alışverişinde bulunmak için uygun bir fırsat olduğunu belirten Kalibaf, "Bu ziyaret kapsamında İran ile Irak arasında güvenlik ve sınır güvenliği alanında kapsamlı bir mutabakat zaptı imzalandı" dedi.

Meclis Başkanı, görüşmelerde güvenlik meseleleri ve Irak’taki gruplar konusunun da ele alındığını belirterek, İran’ın Irak’ın içişlerine hiçbir zaman müdahale etmediğini söyledi. Galibaf, İran’ın Iraklı gruplar ve Bağdat arasında bağımsızlık ve anayasa çerçevesinde varılan her türlü uzlaşmayı desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

İran Meclis Başkanı, "Dost ve kardeş ülkemiz Irak, bölgenin yeni güvenlik düzeninde birlikte çok daha etkili olabileceğimiz ilk ülkedir. Bu alanda geçmişten daha fazla adım atabiliriz" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN