Kanada'dan Rusya'ya yaptırım kararı

Kanada'dan Rusya'ya yaptırım kararı

Kanada, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların yönetimlerini tanıma ve bölgeye asker görme kararına tepki olarak Rusya'ya yeni yaptırım kararları aldığını açıkladı. Başbakan Justin Trudeau tarafından yapılan açıklamada ''Rusya'nın küstah provokasyonları dünyadaki güvenlik ve barış için bir tehdittir'' ifadelerine yer verildi.

Ukrayna krizine dair açıklamalarda bulunan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı göstermeyerek Donetsk ve Lugansk bölgelerinin "bağımsızlığını" tanıyan Rusya'ya yaptırım uygulayacaklarını duyurdu.

Basın toplantısında konuşan Trudeau, "Rusya'nın küstah provokasyonları dünyadaki güvenlik ve barış için bir tehdittir." değerlendirmesinde bulundu. Trudeau ayrıca, Kanada'nın "Rus saldırganlığı" karşısında NATO'yu desteklemek için Letonya ve çevredeki bölgeye ek olarak 460 kadar Kanada Silahlı Kuvvetleri üyesi gönderdiğini kaydetti.

Kanada Başbakanı, ekonomik yaptırımların ilk aşamasında Kanadalıları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tanıdığı ayrılıkçı bölgeler, Donetsk ve Luhansk ile tüm finansal anlaşmalardan menedeceğini bildirdi.

Yaptırımların ayrılıkçı bölgeleri tanıma kararına oy veren Rus Parlamentosu üyelerini de hedef alacağını açıklayan Trudeau, Kanadalıların, Rus devlet tahvillerini satın almalarının yasaklayacağını da belirtti.

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar, 2014'te Kiev yönetimine rağmen Ukrayna topraklarında Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti isminde iki ayrı sözde yönetim oluşturmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi pazartesi günü imzalamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN