Kaşıkçı'nın katillerinin yaşadığı lüks hayat şoke etti

Kaşıkçı'nın katillerinin yaşadığı lüks hayat şoke etti

Suikasta kurban giden Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldürmekten hüküm giyen kişilerin Suudi Arabistan'da, hükümetin işlettiği güvenlik komplekslerinde çok iyi şartlarda yaşadıkları ortaya çıktı. Söylenene göre bu kişiler, lüks villalarda, spor salonlarını kullanarak yaşıyor ve sık sık aileleriyle görüşüyor.

Üç yıl önce İstanbul'da suikastla öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldürmekten hüküm giyen kişilerin Suudi Arabistan'da, hükümetin işlettiği güvenlik komplekslerinde çok iyi şartlarda yaşadıkları ortaya çıktı. Suudi istihbaratının üst düzey üyeleriyle ilişkili bir kaynağa göre, krallık tarafından Cemal Kaşıkçı'yı öldürmekten hüküm giyen en az üç kişi, Riyad'da hükümet tarafından işletilen bir güvenlik kompleksinde 'yedi yıldızlı bir konaklama biriminde' çok iyi şartlarda yaşıyor ve çalışıyor.

The Guardian'ın haberine göre; suikastçıların, Suudi Arabistan'ın kötü şöhretli hapishanelerinde değil, lüks villalarda ve binalarda kaldıkları söyleniyor. Kaynak, adamları gördüğünü öne süren iki tanıkla konuştuğunu aktarıyor. Buna göre hükümlüler, kaldıkları yerdeki spor salonu ile çalışma alanlarını istedikleri zaman kullanabiliyor ve aynı zamanda aileleri de onları sık sık ziyaret edebiliyor. Kaynak, onların gayet 'rahat' göründüklerini söyledi.

CEMAL KAŞIKÇI OLAYI

Muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, nikah işlemleri için 2 Ekim 2018'de geldiği, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğundan bir daha çıkmayınca, öldürüldüğü Suudi makamlarca itiraf edilmişti.

Cinayeti araştırma sürecinde Türkiye'nin de çabaları ve dünyayı konuyla ilgili bilgilendirmesiyle soruşturma yürütülmüş ve Cemal Kaşıkçı'nın cinayetiyle ilgili Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın sorumluluğu üstlendiği açıklanmıştı. Prens, "O görevliler benim gözetimim altındaydı, bu benim sorumluluğumda" demişti.

23 Aralık 2019'da alınan karar doğrultusunda beş kişi; Türki Müşerrif eş-Şehri, Velid Abdullah eş-Şehri, Fehd Şebib el-Belevi, Mahir Abdülaziz Mutreb ve Salah Muhammed et-Tubeyki, Kaşıkçı'yı öldürdükleri gerekçesiyle idama mahkum edildi. İsmi açıklanmayan üç sanık, 'suçu gizlemek ve kanunları çiğnemek' suçuyla toplam 24 yıllık hapis cezasına çarptırıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN