Kolombiya'dan İsrail'e vize hamlesi: Muafiyet listesinden çıkarıldı

Kolombiya'dan İsrail'e vize hamlesi: Muafiyet listesinden çıkarıldı

Kolombiya, İsrail vatandaşlarına yönelik vize uygulamasını yeniden devreye sokma kararı aldı. Dışişleri Bakanlığı, kısa süreli ziyaretler için vize muafiyeti tanınan ülkeler listesinde güncellemeye giderek İsrail’i bu listeden çıkardığını duyurdu.

Kolombiya, karşılıklılık ilkesi kapsamında İsrail vatandaşlarından kısa süreli ziyaretler için vize talep edeceğini açıkladı.

Bu adım, İsrail’in Kolombiya vatandaşlarına uyguladığı vize zorunluluğuna karşılık "karşılıklılık ilkesi" çerçevesinde atıldı. Karar, Kolombiya'nın resmi kamu bilgilendirme platformu SUCOP üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.

Hatırlanacağı üzere, Kolombiya 3 Mayıs 2024’te, Gazze’de Filistin halkına yönelik saldırıları gerekçe göstererek İsrail’le diplomatik ilişkilerini kesmişti. Vize muafiyetinin kaldırılması da bu diplomatik kopuşun ardından gelen yeni bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı, 2022 tarihli 5488 sayılı kararın ilgili maddesinde yapılan değişiklikle İsrail’in artık kısa süreli faaliyetler için vize muafiyeti tanınan ülkeler arasında yer almadığını resmen ilan etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN