Koronavirüs, maymun çiçeği derken yeni tehlike! 2 kişi hayatını kaybetti

Koronavirüs, maymun çiçeği derken yeni tehlike! 2 kişi hayatını kaybetti

Koronavirüs ve maymun çiçeğinin ardından yeni bir virüs daha ortaya çıktı. Gana'da ölümcül Margburg virüsü nedeniyle aynı aileden iki kişi hayatını kaybetti. Bu kişilerle temaslı olan 98 kişinin karantinada olduğu belirtildi.

Batı Afrika ülkesi Gana'da, ölümcül Margburg virüsü ortaya çıktı. Aynı aileden iki kişi hayatını kaybederken yetkililer, bu kişilerle temaslı olan 98 kişinin karantinada olduğunu duyurdu.

Sağlık yetkilileri, iki hastanın da geçtiğimiz günlerde ülkenin güneyindeki Aşanti bölgesinde, bir hastanede hayatlarını kaybettiklerini duyurdu.

Ebola'ya yol açan virüse benzer Margburg'un tedavisi bulunmuyor. Ancak doktorlar, bolca su içmenin ve belirli semptomları tedavi etmenin hastanın yaşama şansını artırdığına inanıyor.

İNSANDAN İNSANA VÜCUT SIVILARINDAN BULAŞABİLİYOR

Margburg, insanlara yarasalardan geçebiliyor, insandan insana da vücut sıvılarından bulaşabiliyor.

Sıklıkla hastayı öldüren ağır bir hastalığa yol açan virüsün bazı semptomları baş ağrısı, ateş, kas ağrıları, kan kusma ve kanama.

Gana'da yetkililer halka mağaralardan uzak durma ve tüm et ürünlerini tüketmeden önce iyice pişirme çağrısı yapıyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) virüsün daha öne Angola, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kenya, Güney Afrika ve Uganda'da görüldüğünü açıkladı.

İlk Margburg salgını 1967'de Almanya'da görülmüş ve yedi kişi hayatını kaybetmişti.

Margburg virüsü 2005'te Angola'da 200'den fazla işinin ölümüne yol açmıştı.

WHO'ya göre bu, kayıtlara geçen en ölümcül Margburg virüsü salgını olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN