Kral Charles'tan Trump'a: Biz olmasaydık Fransızca konuşurdunuz

Kral Charles'tan Trump'a: Biz olmasaydık Fransızca konuşurdunuz

Beyaz Saray’da ABD Başkanı Trump ve eşi Melania Trump’ın ev sahipliğinde düzenlenen yemekte konuşan İngiltere Kralı 3’üncü Charles, Trump’ın "ABD olmasaydı Avrupa Almanca konuşurdu" sözüne gönderme yaparak "Biz olmasaydık siz de Fransızca konuşurdunuz" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump’ın ev sahipliğinde Beyaz Saray’da düzenlenen resmi devlet yemeğinde, İngiltere Kralı Charles ve Kraliçe Camilla onur konuğu olarak yer aldı. ABD’nin İngiltere’den bağımsızlığının 250’nci yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen yemekte iki lider de konuşma yaptı.

basliksiz-7.jpg

"BİZ OLMASAYDIK SİZ DE FRANSIZCA KONUŞURDUNUZ"

Kral Charles konuşmasında, Trump’ın daha önce dile getirdiği “ABD olmasaydı Avrupa ülkeleri Almanca konuşuyor olurdu” sözünü hatırlatarak, “Sayın Başkan, yakın zamanda ABD olmasaydı Avrupa ülkelerinin Almanca konuşacağını söylemiştiniz. Söylemeye cesaret edebilir miyim bilmiyorum ama biz olmasaydık siz de Fransızca konuşuyor olurdunuz” ifadelerini kullandı.

Charles, konuşmasının devamında Beyaz Saray’daki mimari değişikliklere de değindi. Daha önce First Lady’lerin ofislerine ev sahipliği yapan Doğu Kanadı binasının yıkılmasına atıfta bulunan Charles, “Üzgünüm ama biz İngilizler, elbette, 1814’te Beyaz Saray’ın gayrimenkul yeniden geliştirme projesine kendi küçük girişimimizi yaptık” dedi.

Kral Charles’ın sözleri salonda gülüşmelere neden olurken, ABD Başkanı Donald Trump’ın da bu esprilere gülerek karşılık verdiği anlar dikkat çekti.

basliksiz-6-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN