Kremlin'den Facebook'a 'nefret' yanıtı: 'En sert önlemleri alacağız'

Kremlin'den Facebook'a 'nefret' yanıtı: 'En sert önlemleri alacağız'

Sosyal medya platformları Instagram ve Facebook'un ana şirketi Meta, Rus askerlerine yönelik şiddet içeriklerine izin verme kararı almıştı. Kremlin’den Meta’ya, sert tepki geldi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sonucu iki ülke arasında patlak veren savaş, dünya kamuoyunda geniş yankı buldu. Birçok insan, Rusya karşıtı paylaşımlara Ukrayna halkına destek verirken, başta ABD ve AB olmak üzere birçok batılı yönetim, Moskova rejimine karşı ağır yaptırım kararları almıştı. Dev şirketler de bu yaptırım kararlara uyarken, sosyal medya platformları İnstagram ve Facebook’un çatı şirketi Meta’dan bugün dikkat çeken bir çıkış gelmişti.

Meta İletişim Direktörü Andy Stone tarafından yapılan açıklamada, Rus askerlerine ve Rusya’ya yönelik nefret söylemi içeren mesajların normalde kurallarını ihlal ettiğini kabul etmelerine rağmen ‘geçici olarak’ izin verdikleri duyurulmuştu. Kremlin, söz konusu karara, “Moskova en sert önlemleri alacak” diyerek tepki gösterdi.

“EN SERT ÖNLEMLER ALINACAK”

Sputnik Türkçe’de yer alan habere göre, Moskova yönetiminden yapılan açıklamada, “Facebook ve Instagram Rusya Federasyonu'na yönelik şiddet çağrılarını engellemediği takdirde Moskova en sert önlemleri alacak” denildi.

Öte yandan, Facebook ve Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya platformunun kullanımı Rusya'da engellenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN