Kudüs'te sinagog ayini sırasında tribün çöktü

Kudüs'te sinagog ayini sırasında tribün çöktü

İşgal altıdaki Batı Şeria bölgesinde yer alan Ultra-Ortodoks Yahudilere ait bir sinagogdaki oturma yerlerinin ayin sırasında çökmesi sonucu ilk incelemelere göre 2 kişi hayatını kaybederken 167 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Ayin sırasında sinagogda 600’den fazla kişinin olduğu iddia edildi.

Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu Givat Ze'ev’deki bir sinagogdaki oturma yerlerinin ayin sırasında çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1'i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, 167 kişi yaralandı. Öte yandan söz konusu sinagogun yapım halinde olduğu ve bugün ilk kez ayin düzenlendiği ifade edildi. Polisten yapılan açıklamada ise ayin sırasında sinagogda 650 kişinin bulunduğu kaydedildi. İsrail'in kuzeyindeki Safed kenti yakınlarında bulunan Meron Dağı'nda 1 Mayıs'ta Lag BaOmer Bayramı kutlamalarında yaşanan izdihamda da 45 kişi hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN