Kuzey Kore, füze denemelerine devam ediyor: Sarı Deniz'e birden fazla seyir füzesi atıldı

Kuzey Kore, füze denemelerine devam ediyor: Sarı Deniz'e birden fazla seyir füzesi atıldı

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin Sarı Deniz istikametine doğru birden fazla seyir füzesi fırlattığını açıkladı. Kuzey Kore, füze denemelerini hız kesmeden sürdürüyor.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin Sarı Deniz istikametine doğru birden fazla seyir füzesi fırlattığını duyurdu. Kuzey Kore, füze denemelerini hız kesmeden sürdürüyor. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin yerel saatle 04.00 sıralarında Sarı Deniz istikametine birden fazla seyir füzesi fırlattığı bildirildi.

Güney Kore ordusunun ABD kuvvetleri ile iş birliği içinde detaylı takip ve analiz çalışmalarını sürdürdüğü, Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Lim Jong-dek liderliğinde acil bir toplantı gerçekleştiren Güney Kore Ulusal Güvenlik Konseyi'nin (NSC) atılacak adımları ele aldığı bildirildi. Bu denemeler, Kuzey Kore'nin askeri kapasitesini arttırma çabası olarak görülse de, bölgede gerilimin artmasına neden oluyor.

2-002.jpg

GERİLİM ARTIYOR

Son zamanlarda Kore Yarımadası'nda gerilim artıyor. Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD), geçtiğimiz 21 Ağustos'ta 11 günlük ortak bir tatbikata başladılar. Ancak Kuzey Kore, tatbikatı "Kuzey'i işgal provası" olarak nitelendirdi ve buna sert tepki gösterdi. Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'ye karşılık vermek amacıyla füze denemeleri gerçekleştirdi. Güney Kore, ABD kuvvetleri ile iş birliği içinde detaylı takip ve analiz çalışmalarını sürdürüyor ve Ulusal Güvenlik Konseyi acil bir toplantı gerçekleştirerek atılacak adımları ele alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN