Kuzey Kore'den BM Genel Sekreteri'ne sert sözler: Guterres ABD'nin kuklası

Kuzey Kore'den BM Genel Sekreteri'ne sert sözler: Guterres ABD'nin kuklası

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son Hui, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i, taraflı olmak ve BM'nin ilkelerinden sapmakla itham ederek, Guterres için "ABD'nin kuklası" ifadesini kullandı.

Kuzey Kore’den Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e yönelik ağır eleştiri geldi. Yazılı bir açıklama yapan Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son Hui, geçtiğimiz Cuma günü Pyongyang’ın gerçekleştirdiği kıtalararası balistik füze denemesine değinerek, füze denemelerinin meşru müdafaa olduğunu öne sürdü.

Choe, "Guterres’in Kuzey Kore’nin ABD’nin ağır askeri tehdidine karşı meşru ve adil müdafaa hakkını kullanmasını bir kez daha provokasyon olarak nitelendirdiğini" hatırlatarak BM Genel Sekreterini Beyaz Saray ya da ABD Dışişleri Bakanlığı’nın personeli olarak gördüğünü ifade etti.

1-008.jpgBirleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres

'KUKLA OLDUĞUNUN KANITI'

BM’nin tarafsız olmadığını savunan Choe, "Guterres’in BM’nin amaç ve ilkelerinden ve her konuda tarafsızlığı, nesnelliği ve eşitliği koruma görevinden bihaber olmasından üzüntü duyduğunu" belirtti.

"BM genel sekreteri, ABD ve ona bağlı güçlerin baskı kurmak üzere Kuzey Kore’nin egemenliğini kullanma hakkını BM Güvenlik Konseyi’ne bırakmasına göz yumdu" diyen Choe, Guterres için "Bu, onun ABD’nin kuklası olduğunu açıkça kanıtlıyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN