Louvre Müzesi soygununda iki şüpheli gözaltında

Louvre Müzesi soygununda iki şüpheli gözaltında

Paris’teki Louvre Müzesi’nde gerçekleşen 88 milyon euro değerindeki mücevher soygunuyla bağlantılı iki şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden biri ülkeyi terk etmeye çalışırken, diğeri Seine-Saint-Denis’te yakalandı.

Dünyaca ünlü Louvre Müzesi’nde 19 Ekim’de yaşanan 88 milyon euro değerindeki mücevher hırsızlığıyla bağlantılı olarak iki şüpheli Fransız polisi tarafından yakalandı. Şüphelilerden biri, ülkeyi terk etmeye çalışırken Paris Charles de Gaulle Havalimanı’nda, diğeri ise Seine-Saint-Denis banliyösünde gözaltına alındı.

Le Parisien gazetesinin aktardığı bilgilere göre, yakalanan şüpheliler 30’lu yaşlarda ve daha önce polis tarafından tanınıyorlardı; biri Cezayir’e gitmek üzereyken yakalandı. Şu anda her iki şüpheli de sorguda bulunuyor.

Soygun, sabah saatlerinde müzenin Apollo Galerisi’nde gerçekleşti. Dört hırsız, bir kamyonun yük asansörünü kullanarak pencereyi kırdı ve mücevherleri çaldı. Kaçış sırasında 3. Napolyon’un eşi İmparatoriçe Eugenie’ye ait taç düşerek hasar gördü. Hırsızlar motosikletlerle olay yerinden uzaklaştı.
Paris Savcısı Laure Beccuau, çalınan mücevherlerin değerinin yaklaşık 88 milyon euro olduğunu belirtti, ancak mücevherlerin eritilmesi durumunda bu miktarın elde edilemeyeceğini söyledi. Savcı ayrıca, dört kişinin olayla bağlantılı olduğunu ve parmak izlerinin incelendiğini açıkladı.

Louvre Müzesi Müdürü Laurence des Cars, Senato Kültür Komisyonu’na verdiği ifadede, hırsızlığın güvenlik protokollerine rağmen gerçekleşmesini “kaçınılmaz değil, engellenebilir bir başarısızlık” olarak nitelendirdi. Des Cars, müze bünyesinde kalıcı bir polis karakolunun kurulmasını önerdi ve olayın müze için büyük bir yara olduğunu vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN