Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana ülke genelinde düzenlediği saldırılara ilişkin güncel bilanço yayımladı. Bakanlığın açıklamasına göre, son 24 saatte 21 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 1268’e yükseldi. Aynı dönemde yaralı sayısının ise 3 bin 750’ye ulaştığı bildirildi.
İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik hava, deniz ve kara saldırılarını yoğun biçimde sürdürdüğü süreçte, sivil kayıpların her geçen gün arttığı kaydedildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, saldırılarda hayatını kaybedenler arasında 125 çocuk ve 88 kadın bulunuyor. Açıklamada ayrıca sağlık altyapısının da doğrudan etkilendiği belirtildi.
Bakanlık, İsrail saldırılarında şimdiye kadar 52 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini, 128 sağlık personelinin ise yaralandığını duyurdu. Bu veriler, saldırıların yalnızca yerleşim alanlarını değil sağlık hizmetlerinin sürdürüldüğü alanları da etkilediğini ortaya koydu.
SON 24 SAATTE BİLANÇO AĞIRLAŞTI
Lübnan Sağlık Bakanlığı, bir gün önce yaptığı açıklamada 2 Mart’tan bu yana ölü sayısının 1247 olduğunu bildirmişti. Son verilerle birlikte yalnızca 24 saat içinde 21 kişinin daha yaşamını yitirdiği görüldü.
Bu artış, ülkede saldırıların etkisinin sürdüğünü ve can kaybı bilançosunun hızla ağırlaştığını gösterdi.
SALDIRILARIN BAŞLANGICI VE GENİŞLEYEN OPERASYONLAR
İsrail ordusu, 2 Mart’ta yaptığı açıklamada Lübnan’dan füze atıldığının tespit edildiğini ve bunun ardından ülkenin kuzey kesimlerinde sirenlerin devreye girdiğini duyurmuştu.
Bu açıklamanın ardından İsrail ordusu, Lübnan geneline yönelik hava saldırıları başlattığını bildirmiş, başkent Beyrut da hedef alınan bölgeler arasında yer almıştı. Hava ve denizden yoğun saldırılar düzenleyen İsrail, daha sonra Lübnan’daki kara işgalini genişletme kararı aldığını açıklamıştı.
YERİNDEN EDİLENLERİN SAYISI 1 MİLYON 162 BİNİ GEÇTİ
Saldırıların insani etkilerine ilişkin Lübnan hükümeti tarafından daha önce yapılan açıklamada, ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini geçtiği bildirilmişti.
