Lübnan'da can kaybı 3 bin 123'e yükseldi

Lübnan'da can kaybı 3 bin 123'e yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 123’e yükseldiğini açıkladı. Ateşkese rağmen süren saldırılarda 9 bin 506 kişinin yaralandığı belirtilirken, ölenler arasında 123 sağlık çalışanının da bulunduğu bildirildi.

İsrail ordusunun ateşkese rağmen Lübnan’a yönelik saldırıları sürerken, can kaybı artmaya devam ediyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı son verilere göre, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 12 artarak 3 bin 123’e yükseldi.

17 Nisan’da yürürlüğe giren ve 17 Mayıs itibarıyla 45 gün uzatılan ateşkese rağmen devam eden saldırılarda yaralı sayısının ise 9 bin 506’ya ulaştığı bildirildi. Açıklamada, hayatını kaybedenler arasında 123 sağlık çalışanının da bulunduğu kaydedildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, bir gün önce yaptığı açıklamada, 2 Mart’tan bu yana düzenlenen saldırılarda 3 bin 111 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI VE ATEŞKES

İsrail ordusu, Lübnan'a 2 Mart'ta yoğun hava saldırıları başlatarak, ülkenin güneyinde birçok beldeyi işgal etmişti.

Lübnan hükümeti bu sürede, ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 24 Nisan'da yaptığı açıklamada, Lübnan ile İsrail arasında 17 Nisan'da yürürlüğe giren 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını duyurmuştu.

ABD arabuluculuğunda Lübnan ile İsrail arasında 14-15 Mayıs'ta gerçekleştirilen 3. tur görüşmeler sonucunda, 17 Mayıs itibarıyla ateşkesin 45 gün uzatılması ve haziran ayı başında 4. tur görüşmelerin yapılması kararlaştırılmıştı.

Ateşkese rağmen İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki saldırılarını ve ev yıkımlarını sürdürürken, Hizbullah ise ateşkesi ihlal ettiği gerekçesiyle İsrail birliklerine saldırılar düzenliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN