Lübnan’ın güneyinde 1 İsrail askeri öldü

Lübnan’ın güneyinde 1 İsrail askeri öldü

İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik kara ve hava saldırılarını genişleterek sürdürdüğü süreçte, bölgede görev yapan bir askeri aracın devrilmesi sonucu 1 İsrail askeri hayatını kaybetti, 3 asker yaralandı. İsrail ordusu olayın aracın devrilmesi nedeniyle meydana geldiğini açıklarken, 2 Mart’tan bu yana Lübnan cephesinde ölen İsrail askerlerinin sayısının 13’e yükseldiği bildirildi.

İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki askeri operasyonlarını yoğunlaştırdığı bir dönemde, bölgede yaşanan araç kazası yeni bir can kaybına yol açtı. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, operasyon bölgesinde bulunan bir askeri araç devrildi ve olayda bir yedek asker yaşamını yitirdi.

İSRAİL ORDUSU: ARAÇ DEVRİLDİ, 1 ASKER ÖLDÜ

İsrail ordusunun açıklamasında, olayın Lübnan’ın güneyindeki operasyon sahasında meydana geldiği belirtildi. Açıklamaya göre, bir askeri aracın devrilmesi sonucu Ayal Uriel Bianco isimli yedek asker hayatını kaybetti.

Aynı açıklamada, olay sırasında araçta bulunan diğer askerlerden 1 yedek askerin orta derecede, 2 yedek askerin ise hafif derecede yaralandığı ifade edildi.

Yaralı askerlerin ilk müdahalenin ardından tedavi için hastaneye sevk edildiği kaydedildi.

2 MART’TAN BU YANA ÖLEN ASKER SAYISI 13’E ÇIKTI

Son olayla birlikte, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını genişlettiği 2 Mart tarihinden bu yana hayatını kaybeden İsrail askerlerinin sayısı 13’e yükseldi.

Bölgede özellikle kara birliklerinin güney Lübnan hattında ilerlediği, hava kuvvetlerinin ise farklı noktalara yoğun bombardıman düzenlediği süreçte hem çatışma kaynaklı hem de operasyon sahasındaki kazalar nedeniyle can kayıpları yaşanmaya devam ediyor.

İsrail ordusu, 2 Mart’ta yaptığı ilk açıklamada Lübnan’dan füze atıldığının tespit edildiğini ve bu nedenle ülkenin kuzey kesimlerinde sirenlerin devreye girdiğini duyurmuştu.

Bu gelişmenin ardından İsrail ordusu Lübnan genelinde geniş çaplı hava saldırıları başlattığını açıkladı. Saldırıların ilk aşamasında başkent Beyrut da hedef alınırken, ilerleyen süreçte havadan ve denizden yoğun saldırılar düzenlendi.

İsrail yönetimi daha sonra kara birliklerinin Lübnan’ın güneyinde daha geniş bir alana konuşlandırılması yönünde karar alarak işgal hattını büyüttü.

LÜBNAN’DAKİ CAN KAYBI 2 BİN 89’A YÜKSELDİ

Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı son verilere göre, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 2 bin 89 kişi yaşamını yitirdi.

Bakanlık, saldırılarda yaralananların sayısının da her geçen gün arttığını, özellikle güney bölgeler ile Beyrut çevresindeki hedeflerde sivil kayıpların ağırlaştığını bildirdi.

YERİNDEN EDİLENLERİN SAYISI 1 MİLYON 162 BİNİ GEÇTİ

Lübnan hükümeti ise saldırılar nedeniyle ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini aştığını açıkladı.

Özellikle güneyden kuzeye ve Beyrut çevresine doğru yoğun bir iç göç hareketi yaşandığı, birçok ailenin güvenlik gerekçesiyle evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN