Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Mısır’da, Filistin devletini tanıyabileceklerine ilişkin açıklaması, iki devletli çözüme yanaşmayan ve Filistin topraklarında soykırım yapan İsrail'de rahatsızlık yarattı.
Gazze’de can kaybı 50 bin 846’ya yükseldi
‘TERÖRE DESTEK VERMEK DEMEK’
İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Macron'un açıklamasına tepki göstererek, "Bu tür eylemler bölgemize barışı, güvenliği ve istikrarı yakınlaştırmayacak, tam tersine daha da uzaklaştıracak. Hayali Filistin devletinin tek taraflı olarak tanınması, teröre destek vermek ve Hamas'ı ödüllendirmekten başka bir şey olmayacaktır" ifadelerini kullandı.
İsrail askerleri 70 yaşındaki Filistinliyi döverek öldürdü
MACRON NE DEMİŞTİ?
Macron, Mısır'a yaptığı 2 günlük ziyaretin ardından France 5 kanalına verdiği röportajda, "Filistin'i tanımaya doğru ilerlemeliyiz ve önümüzdeki aylarda buna varabiliriz" ifadelerini kullanmıştı. Fransız lider, Filistin'i tanıma meselesini Suudi Arabistan ile eş başkanlığını yapacakları iki devletli çözüme ilişkin uluslararası konferansta nihayete erdirmeyi amaçladıklarını belirtmişti.
Macron’dan Filistin açıklaması: İki devletli çözüm için adım atılabilir
SOYKIRIM O ÜLKELERİ HAREKETE GEÇİRDİ
İsrail'in 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne saldırılar başlatmasının ardından İspanya, Norveç, İrlanda, Slovenya, Ermenistan, Bahamalar, Trinidad ve Tobago, Jamaika ile Barbados gibi ülkelerin aldığı kararlarla Filistin'i tanıyan ülke sayısı 146 olmuştu.
