Mango, Rusya'daki mağazalarını kapattı

Mango, Rusya'daki mağazalarını kapattı

İspanyol moda devi Mango, Rusya'daki mağazalarını geçici olarak kapatma kararı aldı.

Ukrayna'ya savaşı nedeniyle Rusya'yı boykot ederek bu ülkedeki ticari faaliyetlerini sonlandırma kararı alan firmalara İspanyol moda devi Mango da katıldı. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Rusya'daki mağazaları geçici olarak kapatma kararı alındığı, bu ülkeye şimdilik mal gönderilmeyeceği ifade edildi. Mango, böylelikle Rusya'daki 55'i kendisine ait, 65'i temsilcilik olmak üzere toplam 120 mağazadaki satışını durdurdu.

Türk kökenli İshak ve Nahman Andiç Ermay kardeşlerin kurduğu İspanyol markasının açıklamasında, Rusya'nın Ukrayna'ya savaşı ve bölgedeki jeopolitik durumun "üzüntü ve endişeyle takip edildiği" kaydedildi.

Rusya'da 800, Ukrayna'da 116'yı (14 mağaza) bulan çalışanlarına gelecek aylarda destek vermeye çalışılacağı aktarılan açıklamada, bölgedeki bazı uluslararası sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunulduğu belirtildi.

Rusya'ya karşı boykot kararı alan dünya firmaları arasında H&M, İkea, Volkswagen, Nike, Apple, Volvo, Daimler, Netflix, Disney, MSC, Maersk bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN