Mısır İsrail aleyhine açılan UAD davasına müdahil olacak

Mısır İsrail aleyhine açılan UAD davasına müdahil olacak

Mısır, Güney Afrika'nın İsrail'i Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) soykırımla suçladığı davaya müdahil olacağını açıkladı. Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, müdahil olma kararının "İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinli sivillere yönelik saldırılarının artan şiddeti ve kapsamı ışığında" alındığı belirtildi.

Mısır, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail aleyhine açtığı soykırım davasını destekleyeceğini duyurdu. Mısır hükümetinden yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinli sivillere yönelik artan saldırıları göz önünde bulundurarak, bu müdahil olma kararının alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Mısır'ın "Filistin halkının meşru haklarının savunucusuna ve uluslararası hukuka saygının güçlü bir savunucusuna" olarak kalmaya devam edeceği vurgulandı.

Güney Afrika, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik eylemlerinin soykırım teşkil ettiğini savunarak Ocak ayında UAD'ye dava açmıştı. Bu dava, İsrail'e karşı uluslararası alanda açılan ilk soykırım davası olma özelliğini taşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN