Moskova’dan sürpriz açıklama: Hedefimiz Ukrayna yönetimini düşürmek değil!

Moskova’dan sürpriz açıklama: Hedefimiz Ukrayna yönetimini düşürmek değil!

Moskova’dan Ukrayna konusunda beklenmedik açıklamalar geldi. Rus Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın ne Ukrayna’yı işgal etmeyi planladığını ne de yönetimi devirmek istediğini açıkladı.

KARAR HABER MERKEZİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova bugün yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’da yönetimi değiştirmek gibi bir amaçları olmadığın söyledi. Zaharova, sürpriz olarak değerlendirilen acıkmalarında ‘’Hedefimiz ne Ukrayna’yı işgal etmek, ne devlet yapısını yıkmak ne de mevcut yönetimi düşürmek’’ dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergej Lavrov ve Ukraynalı meslektaşı Dmytro Kuleba bugün Antalya’da bir araya gelecekler. Savaşın üzerinden iki hafta geçmesinden sonra ilk kez bu denli üst düzey bir buluşma gerçekleşecek.

Zaharova savaşın durması için Ukrayna’ya karşı olan taleplerini yenileyerek “Özel askeri operasyonun hedefi Donezk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinin korunması, Ukrayna’nın askersizleştirilmesi ve nazilerden temizlenmesi ve Rusya’ya karşı askeri tehdidin ortana kaldırılması’’ şeklinde sıraladı.

Rusya, Yahudi asıllı Zelenski yönetimine nazilerin sızdığını, doğu Ukrayna topraklarında Rus halkına karşı bir genozid yapıldığını ve bunun belgeleri olduğunu iddia ediyor. Rusya ayrıca Ukrayna anayasasında da yer alan NATO’ya girme talebinden vazgeçilmesini ve Ukrayna’nın tarafsız ülke olarak silahlalardan arındırılmasını istiyor.

Zaharova Moskova hükümetinin tarafsız bir Ukrayna hedefine, görüşmelerle ulaşmayı umduğunu belirterek, Ukrayna ile yapılacak görüşmelerde ilerlemeler kaydetmeyi arzuladıklarını sözlerine ekledi.

Zaharova ayrıca ABD’nin Ukrayna’da biyoloji silahların üretilmesine destek olduğunu iddia ederek bu konudaki belgelerin yok edilmeye çalışıldığını belgelediklerini iddia etti. Rusya’nın daha önce dile getirdiği bu iddialar hem ABD hem Ukrayna tarafından reddedilmişti

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN