Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit akciğer nakli bekleme listesine alındı: Resmi programlar iptal edildi

Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit akciğer nakli bekleme listesine alındı: Resmi programlar iptal edildi

Norveç Kraliyet Sarayı, 52 yaşındaki Veliaht Prenses Mette-Marit’in kronik akciğer fibrozisi hastalığının ilerlemesi sebebiyle akciğer nakli bekleme listesine alındığını açıkladı. Veliaht Prens Haakon Japonya programını, Prenses Ingrid Alexandra ise Avustralya'daki eğitimini yarıda bırakarak Oslo'ya döndü.

Norveç Kraliyet Sarayı, Veliaht Prenses Mette-Marit’in sağlık durumundaki son gelişmeleri resmi bir bildiriyle dünya kamuoyuna duyurdu. The New York Times'ta yer alan bilgilere göre, 2018 yılından bu yana akciğer dokusunda kalıcı hasara yol açan ve vücudun oksijen kapasitesini sınırlandıran "kronik akciğer fibrozisi" hastalığı ile mücadele eden 52 yaşındaki Prenses Mette-Marit, kapsamlı sağlık değerlendirmelerinin ardından akciğer nakli bekleme listesine dahil edildi.

tjlok-1780827108-7469-w750-h868.webp

RESMİ PROGRAMLAR İPTAL EDİLDİ, AİLE OSLO'DA TOPLANIYOR

Saraydan yapılan resmi açıklamada, "Hayati tehlike oluşturan kronik akciğer hastalığı nedeniyle gerçekleştirilen tıbbi değerlendirmeler sonucunda Veliaht Prenses Mette-Marit akciğer nakli listesine alınmıştır" ifadelerine yer verildi. Bu gelişme üzerine Prensesin tüm resmi programları askıya alındı.

Tedavi sürecini yürüten Oslo Üniversite Hastanesi uzmanlarından Prof. Are Holm, organ naklinin en kısa sürede gerçekleştirilmesi gerektiği bilgisini paylaştı. Gelişmeler üzerine, resmi bir ziyaret kapsamında Japonya'da bulunan eşi Veliaht Prens Haakon programını yarıda keserek Norveç'e döndü. Aynı şekilde, Avustralya'da yükseköğrenimine devam eden kızları Prenses Ingrid Alexandra da eğitimini dondurarak annesinin yanında olmak üzere Oslo'ya ulaştı.

y8ud1-1780827067-5558-w750-h500.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN